*Nettavisen* Nyheter.

Tidenes første Rally Ulsrud

Til tidenes første Rally Ulsrud var fire lag påmeldt. Etter første runde var det bare å stålsette seg og dra doningen opp igjen til start. ALLE FOTO: Arne Vidar Jenssen

Lørdag ble det første Rally Ulsrud arrangert. Men det var nok ikke det siste.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

Rallybilene hadde behov for dyttehjelp ved start, og det ga mer enn nok fart nedover Ulsrudfaret.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mange engasjerte publikummere - les foreldre og naboer - fulgte Rally Ulsrud, og de var ikke snaue med bølgen da olabilene kom susende.

ULSRUDFARET: Det har vært stor aktivitet i garasjer i Ulsrudfaret de siste ukene. For lørdag måtte olabilene være klare til Rally Ulsrud.

Og i god tid før start klokken 16 var både biler, sjåfører og publikum på plass. Understell på gamle barnevogner hadde skiftet formål, og servostyring var byttet med direkte overføringer via solide tau til forakslingene. Her var det også om å gjøre å ha armstyrken i orden, og tunga rett i munnen.

For om Ulsrudfaret ikke akkurat kan betegnes som bratt, ble det høy hastighet etter at doningene hadde fått dyttestart øverst mot Østmarkveien. En bil hadde også fått tak i Toyota-merker noe bilforhandleren rett borti Østmarkveien burde merke seg. Kan det bli snakk om sponsorkontrakt neste gang?

Og så bar det av sted. Innbitte uttrykk i sjåførenes ansikter under hjelmene, og om det ble forsøkt kommunisert bakover til 2.-fører som hadde ansvar for bremsing, ble det enten ikke hørt i vindsusen eller simpelthen overhørt. For her var det om å gjøre å knipe sekunder.

I overkant av 18 sekunder tok det fra øverst i bakken til målpassering nede på flata.

Og så var det etter første omgang om å gjøre å dra kjøretøyene opp igjen for 2. runde. Rally er ikke for sveklinger.

Selvfølgelig var det om å gjøre å vinne, men alle deltakerne var enige om at det var viktigere å delta enn å komme først. For dette var gøy.

I de fire bilene kjørte Gløer Motzke, Erlend Hanna sammen med Torkild Hanna, Jacob Sætre sammen med Mathias Stokke Benestad, og i den fjerde bilen - kvinneklassen - kjørte Sara Sætre og Helene Slåstad.

På banketten etter endt konkurranse ble det servert brus og is.

– Vi har et velferdsutvalg her i Ulsrud Hageby Borettslag, og en av oppgavene våre er å ha arrangementer for barna, forteller Gunn Iren Smelhus som i anledningen rallyet blant annet hadde ansvar for å vinke med det store flagget ved målpassering.

– Vi har hatt St. Hans-fest, sommer-samling, og nå etter olabilløpet, får vi begynne å arbeide med Halloween.

– Og som du ser av fremmøtet, er dette sosialt både for barna og de voksne.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.