RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes jazzfest


Antony and The Johnsons kan oppleves på operataket søndag 9. august. FOTO: PROMO
Antony and The Johnsons kan oppleves på operataket søndag 9. august. FOTO: PROMO
Oslo Jazzfestival slapp denne uka store deler av programmet. Et av høydepunktene er når Antony and The Johnsons spiller for 8500 på Operataket.

BJØRVIKA: Mandag denne uka slapp Oslo Jazzfestival store deler av hovedprogrammet for årets jazzfest.

Et av høydepunktene blir når amerikanske Antony and The Johnsons spiller for hele 8500 publikummere på operataket søndag 9. august. Konserten har allerede solgt godt over halvparten av billettene, og for markedssjef Lise Gulbransen er happeningen nærmest ekstatisk.

LES MER PÅ Oslo Jazzfestival sine hjemmeside.

- Spektakulær scene

- Vi gleder oss vilt til denne uka. Maken til mønstring har vel Norges hovedstad neppe sett noen gang tidligere! Det er selvfølgelig også en ære for oss som Oslos lengstlevende musikkfestival, å kunne sparke i gang denne festen med innvielsen av Norges mest spektakulære utendørsamfi, sier hun.

Oslo Jazzfestivals hovedprogram foregår mellom 10. og 15. august, og rommer hele 70 arrangementer på 18 scener inkludert 19 utendørsarrangementer. Flere av scenene ligger på Oslos østkant, blant annet Blås utescene, Parkteatret, Operaen og Mono. Nytt av året er blant annet ettermiddagsjazz hele uka og jazzcruise på Oslofjorden med MS Bjørvika.

Rendyrker sjangeren

Men festivalen møter sterk konkurranse, ettersom hele fire musikkfestivaler arrangeres på likt med festivalen i år. Øya går av stabelen i Middelalderparken, Melafestivalen på Rådhusplassen, samt Kammermusikkfestivalen, som benytter over 20 scener i hovedstaden.

Resultatet for jazzfestivalen blir å rendyrke egen sjanger.

- Oslo Jazzfestival har hatt fokus på å rendyrke jazzprofilen ved programmering av årets festival. Når Oslo nå skal være vertskap for hele fire musikkfestivaler i samme uke, er det naturlig for oss å fremheve vår særegenhet sier Gulbransen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere