RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes mest absurde PR-stunt


Bølerguttene Magnus Skjelbek og Jørgen Eriksson Midtbø fikk smake Biff Rødkule etter en absurd guidet tur i åpen toetasjes buss på Bøler.
Bølerguttene Magnus Skjelbek og Jørgen Eriksson Midtbø fikk smake Biff Rødkule etter en absurd guidet tur i åpen toetasjes buss på Bøler.
Hvem andre enn Black Debbath arrangerer guidet busstur i åpen toetasjes buss på Bøler midtvinters?

BØLER: Bandet benekter imidlertid på det groveste at dette er et PR-stunt i forbindelse med lanseringen av samleskiva "Ti år med rock mot alt som er kult Black Debbaths beste", som kommer på mandag.

Dette er ikke markedsføring, men et pilotprosjekt for å se om det er marked for slike guidede turer på Bøler, bortforklarer Egil Hegerberg til et stort oppbud av presse og Black Debbath-fans etter den guidede bussturen på søndag.

SE FLERE BILDER FRA TUREN HER

Sædfuck

Dette er en unik mulighet til å se Black Debbath-medlemmene i deres naturlige habitat, sier abildsøgutten Kristopher Schau som guidet turen som startet på Bøler Auto Sentrum, hvor Egil Hegerberg jobbet i ti år og ifølge Schau gjorde sine første underslag for å finansiere plateslipp.

Etter 50 meter var det klart for turens første stopp: Den smått legendariske Sædfuck-taggen under Bølerbrua.


Denne taggingen står sentralt i kulturlivet på Bøler. Ordet er det samme og kraften er det samme som i 1986 da den ble tagget av Paul Vidar Sævarang og Ole Kristian Stavnsborg, forteller Kristopher Schau.

Søndagsblotteren

På ekte safarivis sneglet bussen seg opp Bølerlia hvor vi var så heldig å få et glimt av Black Debbaths gitarist og vokalist, Lars Lønning, i det har var i ferd med å levere tilbake en bok han har lånt på biblioteket.

Litt lenger opp i Bølerlia forteller Schau om høyblokkene hvor Tove Nilsen hentet inspirasjon til "den seksuelt ladede oppvekstromanen Skyskraperengler".

I det vi passerte Blotterskauen fikk vi et lite glimt av søndagsblotteren Egil Hegerberg før han skremt sprang lenger innover i skogen.

Resirkulerer kostymer

Ved Nøklevann skole sto trommis Ole Petter Andreassen slik han pleier for å plukke opp småunger.

Gutter kan gå så nær de vil. Jentene må ha følge av voksne. Og så er det fint om dere kaster noen småkroner til bandmedlemmene, sier Kristopher Schau, mens noen går av bussen for å ta bilde av trommisen.

Ved Ica i Bølerlia fikk vi øye på et nytt bandmedlem. Aslag Guttormsgaard sto og rotet i en Fretexkontainer for å finne nye kostymer til bandet.

Det Bøler velger å kaste har formet det kunstneriske uttrykket til Black Debbath, forklarer Kristopher Schau.

Pukkelrygg

Turen gikk videre rundt Haraløkka hvor vi blant annet fikk vite om kontoret og kostymelageret som Black Debbath hadde i kjelleren på en av blokkene. Låsen er skiftet, men de forvirrede Black Debbath-medlemmene sto fortsatt utenfor og prøvde å komme seg inn.

Jeg er jo fra Abildsø som er nærmere vannet. Jeg er ikke så godt kjent her oppe i høyden og jeg var her sjelden uten følge av den pukkelryggede Egil Hegerberg, forteller Schau.

Veien var trang og det var bare så vidt den toetasjes bussen kom seg forbi bilene som sto parkert.

Reservert seng

Turen gikk videre nedover Utmarkveien, forbi Bøler skole hvor vi igjen fikk se Ole Petter Andreassen stå og speide etter småjenter for å huke tak i fremtidige fans.

Slik er en rockers hverdag, forklarer Schau.

Videre forteller Kristopher Schau at Black Debbath-medlemmene allerede har reservert senger på Bøler bo- og aktivitetssenter til karrieren er over.

Finere enn dette blir det ikke dere, Hvis dere ikke er forelsket i dette stedet har dere et hjerte av stein, sier Schau.

Nå må alle huske og plukke opp plata med rusk og rask fra karrieren til Black Debbath som slippes på mandag, sier Schau før turen avsluttes på Bobos pizza hvor eieren Boris Henriksen velvillig hadde åpnet tidligere enn han pleier.

I tillegg hadde Black Debbath i ren nostalgi fått Boris til å gjenopplive den gamle oppskriften på pizzaen Biff Rødkule.

Fornøyde turister oppsummerte turen over pizzastykke ne som ble servert av bandmedlemmene.

Dette er et genialt konsept, veldig absurd og spennende. Det er bra de fokuserer på de skikkelige severdighetene, som sædfuck-taggen, sier Magnus Skjelbek og Jørgen Eriksson Midtbø fra Bøler.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere