RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes mesterskap

Det var liv og røre på Ekebergsletta lørdag formiddag, da Bækkelagets Sportsklub Skigruppa arrangerte klubbmesterskap.

Ekeberg: Nytt av året var langrennskross, og været sto i hvert fall ikke i veien for at dette skulle bli vellykket.

Lørdag 25. mars samlet så å si hele BSKs skigruppe seg på Ekeberg/Brannfjell. Solen skinte, og det var ikke en sky å se på himmelen. Sjeldent har vi opplevd å kunne gå på tørrvoks med klister som underlag i slutten av mars.

Det hele startet klokken 11.00. Det var de yngste som startet ballet, og etter det gikk det i ett. Selv om klubbmesterskapet blir arrangert hvert år, var det noe spesielt i år - det var langrennskross på hjemmebane. Langrennskross er en ny form for langrenn, som Norges Skiforbund oppfordrer klubber til å arrangere. BSK er, sammen med Heming IL, de eneste klubbene i Oslo som har arrangert et slikt renn i år.

Større utfordringer

Det var kult å gå en ny type renn, forteller Andreas Svenningsen Hjelle. Og det er akkurat derfor langrennskross kom til verden, det skal være kult. Poenget er å øke rekrutteringen ved å skape en form for langrenn med mer fart og større utfordringer.

I skileikanlegget på Ekeberg var det laget dumper, slalåm med doserte svinger og orgeltramp. Alle utøverne startet på toppen av anlegget, før de gikk en runde på ski.

Det ble også spilt musikk under hele arrangementet, noe som gjorde arrangementet ungdommelig og barnevennlig.

Permanent skileikanlegg

Bedre reklame til skileikanlegget kunne en ikke fått. BSK har fått bevilget penger til å starte utbygging av et permanent skileikanlegg på Ekeberg/Brannfjell. Forhåpentligvis vil det starte allerede til høsten. På sikt vil det da bli et enda bedre skitilbud for bydelens beboere og deres naboer.

Det var veldig morsomt. Selv om vi falt noen ganger, var det gøy, fordi vi gjør litt andre ting enn vanlig, sier 7 glade, og fornøyde gutter etter rennet. De unge skiløperne la heller ikke skjul på at de synes det var veldig stas at Øystein Pettersen var til stede.

Han skrev gledelig autografer og tok seg også tid til en prat med barna.

Men bronsevinneren fra NM var også på Ekeberg for å gå klubbmesterskapet. På slutten av løpet sitt, la han inn en liten overraskelse. Han satte utfor kuleløypa og tok forlengs salto med klister under skiene!

Aldri har vi opplevd et så fantastisk klubbmesterskap. Været var upåklagelig, barna trivdes med den nye formen for langrenn og ikke minst var det skiglede på høyt nivå. Innsatsen og oppmøte var også av stor klasse. Godt over 100 barn, voksne og foreldre deltok i tidenes klubbmesterskap!

Sesongen er nå snart over for de fleste.

Dette var en verdig avslutning på en fantastisk BSK sesong, både når det gjelder resultater og bredde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere