RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes råeste mobil?


NY: Samsung I8510 Innov8. En innebygget bevegelsessensor snur skjermbildet automatisk.
NY: Samsung I8510 Innov8. En innebygget bevegelsessensor snur skjermbildet automatisk.
Nå er det offisielt: Samsung lanserer I8510 teknobomben over alle teknobomber.

AMOBIL.NO Nå er Samsungs nye teknobombe I8510 offisiellt lansert. Telefonen lekket ut for snart to uker siden.

Nykommeren har fått tilnavnet Innov8, og inneholder så godt som alle tekniske spesifiksajoner du kan ønske deg i dag, med unntak av trykkskjerm.

I8510 kjører Symbian OS med S60-menyer, slik som Nokias smarttelefoner. Likevel setter denne telefonen alt Nokia har laget i skyggen - i alle fall på papiret. For vi snakker virkelig om en telefon som overgår alt vi har sett hittil.

Les også testen: Mye mobil for lite penger

Du kan boltre deg i gigabyte

Foruten å ha 16 GB innebygget minne og støtte for Micro-SD-minnekort på inntil 16 GB, GPS, Wi-fi, super-3G, Edge og en 2,8 tommers skjerm, er den på toppen av det hele lommevennlig. I8510 måler 10,65 x 5,39 x 1,72 cm. Dette er mindre enn Nokias kommende flaggskip N96, med unntak av at I8510 er tre millimeter lengre.

Les også testen: Heit Walkman med GPS

Åtte megapiksler

Og det stopper ikke der. Kameraet utklasser N96 i antall megapiksler. Mens N96 har fem megapiksler har Samsung funnet frem skytset og installert et åtte megapikslers kamera. Åtte megapiksler i en mobil er muligens ikke noen god idé, siden bildebrikken nødvendigvis vil være liten og dermed gi dårlig bildekvalitet. Men på papiret ser det i alle fall imponerende ut.

Les også: Flere megapiksler gir dårligere bilder

Kameraet har andre hyggelige funksjoner, som geomerking, bildestabilisator, panoramamodus, "Smile shot" som tar bilder når motivet smiler, og ansiktsgjenkjenning. I tillegg kan du ta opp video i 640 x 480 pikslers oppløsning med 30 bilder i sekundet, eller 120 bilder i sekundet i 320 x 240 piksles oppløsning slik at du kan lage "slow motion"-video.

Les også testen: Steinbra mikrospiller

Innebygget mus

I8510 har også bygget inn en bevegelsessensor som skal sørge for at skjermbildet snur seg i den retningen du holder telefonen. Den har dessuten en slags "touch pad"-mus som du finner på bærbare PC-er og Samsung I780. Denne er plassert på midterste menytast, og lar det navigere i menyene bare ved å dra fingeren over.

Les kommentaren: Kan Nokia ta kverken på Iphone?

For tilkobling har telefonen som nevnt både Wi-fi og super-3G. Sistnevnte støtter hastigheter på inntil 7,2 Mbps og bruk i 3G-nett i både 900 MHz-båndet, og 2100 MHz-båndet som vi bruker her i Norge.

Skal du koble til PC-en kan du benytte deg av både Bluetooth 2.0 og USB 2.0 Full Speed, som sørger for raskt overføring av filer.

Les også: Dette er Creatives nye spiller

Skikkelig musikktelefon

I8510 har også innbygget utgang for 3,5 mm minijack-plugg, slik at du kan koble til ditt eget hodesett. Det kommer nok godt med hvis du skal fylle internminne og minnekort til randen med musikk. 32 GB tilsvarer nemlig omtrent 8000 sanger i grei MP3-kvalitet.

Blir du lei musikken finner du en FM-radio med RDS også.

Telefonen har også noe Samsung kaller DNSE (Digital Natural Sound Engine) som skal produsere bedre kvalitet på lyden og kunne gi den en kringlydeffekt. Det ble tidligere spekulert i om telefonen støtte 5.1-kanalers kringlyd, men dette ser ikke ut til å stemme.

LES HELE SAKEN PÅ AMOBIL.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere