Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidenes spillansering på Holmenkollen

 
 
Igår invanderte Funcom Holmenkollen med vikinger, pils, barbarer og aller viktigst, Conan sjøl, i spissen av det hele.

regissør Gaute Godager

Det var i forbindelse med at spillet Age of Conan - Hyborian Adventures slippes neste uke, at Funcom holdt en fest til den barbariske summen av 2.5 millioner kroner - ifølge TV2.

-MMO spill skaper en gigantisk sosial bevegelse, og jeg tror ikke vi vil se noen andre typer spill på PC om ti år, sier regissør Gaute Godager

Tilstede var hundre utenlandske journalister fløyet inn av Funcom, samt norsk presse, en håndfull kjendiser og noen heldige Conan fans. Krigere fra Trollspeilet rideklubb patruljerte ved inngangen i full rustning, og alle fikk så mye gratis mat og drikke de ville. Turboneger avsluttet kvelden med en halvtimes opptreden i en eksotisk nattklubb under bakken.

MMO står for Massive Multiplayer Online, og er en virtuell verden der millioner av spillere kan leve livet til sine fiksjonelle figurer. Funcom er veteraner innen sjangeren, med tidligere spill som Anarchy Online.

-Vi hadde én million betatestere før spillet engang var sluppet, og nå har vi kapasitet til hvertfall 600 000 nye mennesker ved lansering.

Funcom har utsatt spillet en rekke ganger, på grunn av tilbakemeldinger de har fått av folk som har testet en uferdig versjon (beta).

-Noe av det som gleder meg aller mest med å utvikle spill, er at spillerne gir oss tilbakemeldinger på det vi gjør. Så lenge vi har en aktiv dialog med dem, kan vi hele tiden forbedre opplevelsen, sier Godager.

Hovedkontor på Skøyen

Funcom ble startet opp i 1993, og har nå kontorer i Kina, USA og Sveits, men hovedkontoret til det norske selskapet ligger på Skøyen.

-Skøyen er et veldig bra sted å jobbe. Vi har folk fra 30 nasjoner hos oss, og da gir det et godt inntrykk på folk når du sier at Kongens gård ligger rett rundt hjørnet.

-Hvordan synes du spillutvikling passer inn i norskt næringsliv?

-Jeg oppfatter meg selv som en spillutvikler i en internasjonal bransje, og vi snakker jo engelsk på jobben, så hvor norske vi er spiller liten rolle for meg.

-Er dere litt isolerte da?

-Vel, det er hvertfall deilig å ikke ha noen konkurrenter, smiler Godager.

76 år gammel barbar

Conan barbaren er en tegenseriefigur skapt av Robert E. Howard i 1932. Den fiksjonelle "Hyboriske" epoken finner sted etter at Atlantis ble ødelagt, og før våre kjente ursivilisasjoner oppsto. Spillet Age of Conan finner sted etter boka Hour of the dragon, som er Howard's nest siste bok om Conan.

-Vi løfter jo Conan opp av skyggenes dal med dette spillet, og lager utvilsomt interesse for den kommende filmen, sier Godager.

Det ble laget to filmatiseringer tidlig på 80-tallet med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen, og neste år kommer den tredje filmen. Godager nevner at de vil lansere Xbox 360-versjonen samtidig som den kommende filmen, sannsynligvis neste høst.

-Hvor lenge lever et MMO spill?

-Folk lo av oss da vi sa at Anarcy Online skulle holde ut i tre år. Det er nå syv år siden, og fortsatt er det 100 000 som spiller det.

-Kommer spillet til Playstation 3?

-Vi har ingen avtaler med Sony om det nå, men vi har lyst til at så mange som mulig skal få muligheten til å spille det.

På det store spillmarkedet blir det utgitt relativt få MMO spill iløpet av ett år. Kongen over sjangeren World of Warcraft, har nå over ti millioner brukere og Godager hevder at hvis de får en brøkdel disse til å spille Conan, vil det være en stor suksess.

-Det som skiller oss mest ut innen sjangeren er at vi har et moderne kampsystem, der du har en mer aktiv rolle å spille. Isteden for å bare klikke på hvilket angrep du vil ha utført, så kan du nå bestemme hvordan du skal utføre angrepet, sier Godager.

-Er dette det blodigste MMO spillet noensinne?

-Ja innenfor denne sjangeren er det nok det, men til sammenligning med spill som Grand Theft Auto 4 er det ikke i nærheten, uansett får du ikke lov til å spille det hvis du ikke er 18, dette er for voksne!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!