RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere Islamsk Råd-leder utfordrer Fabian

Shoaib Sultan kan bli Oslos neste ordfører, etter at Miljøpartiet de Grønne nominerte han som sin kandidat.
Shoaib Sultan kan bli Oslos neste ordfører, etter at Miljøpartiet de Grønne nominerte han som sin kandidat.
Sist oppdatert:
Den tidligere lederen av Islamsk Råd Norge, Shoaib Sultan, vil utfordre Høyres Fabian Stang om ordførervervet i Oslo.

OSLO: Nominasjonskomiteen i Miljøpartiet De Grønne har innstilt Sultan som partiets ordførerkandidat i Oslo, skriver Aftenposten.

– Jeg synes det er en kjempespennende utfordring. Oslo er en spennende by med store utfordringer, men store muligheter også, sier Sultan som tror Oslo er klar for en muslimsk ordfører.

– Jeg tror det. Jeg tror at vi av og til gir folk i kommentarfeltet og litt anonyme bloggere litt for mye oppmerksomhet. Min opplevelse av folk flest er at de er på et helt annet sted. De er interessert i noen som kan gjøre noe med de problemene de sliter med, ikke hvilken etnisk eller religiøs bakgrunn man måtte ha.

Les også: - Arbeiderpartiet vinner aldri Oslo når alle skal være så korrekte

Ambisjoner

Partiet har en ambisjon om 10 prosents oppslutning i Oslo ved neste høsts kommunevalg, og dermed reell innflytelse i hovedstadspolitikken. Dersom De Grønne sørger for nytt rødt flertall med Ap, SV og Rødt, og samtidig ender opp med større oppslutning enn SV, kan det være duket for Sultan som ny Oslo-ordfører.

Ap ser allerede ut til å tone ned kampen om ordførervervet, og konsentrerer seg isteden om Raymond Johansen som har sagt ja til å bli partiets byrådslederkandidat.

– Vi har ikke tenkt å forskuttere noe som helst. Alt avhenger av ikke bare vårt eget, men det samlede valgresultatet, sier 40-åringen som opplevde storm da han ble valgt til leder av 17. mai-komiteen i Oslo i 2013.

Vil øke valgdeltakelsen

Til NTB sier Sultan at han ønsker å være en samlende kandidat for hele byen, dersom han får nominasjonsmøtets tillit.

– Ordførervervet er viktig fordi det sender viktige og tunge signaler. Man er byens ansikt utad og løftet opp og vekk fra den politiske hverdagen som byrådslederen står oppi. Ikke minst derfor er det et verv jeg har lyst til å kjempe for, sier Sultan som håper han gjennom sitt eget kandidatur kan bidra til å øke valgdeltakelsen.

– En av de flotteste opplevelsene jeg har hatt som representant for De Grønne, har vært å høre om folk som ikke har deltatt i valg tidligere, men som nå sier de kan stemme på oss.

De svakeste

For Sultan vil det være en viktig jobb å bremse en utvikling der forskjellene blir stadig større. Det blir viktig å ikke overse de aller svakeste.

– Oslo blir stadig mer delt. Forskjellene øker i både levealder, gjennomsnittsinntekt, skoleprestasjoner, botetthet, og kulturtilbud. Jeg ønsker å være med og løfte opp de østlige bydelene og slik bedre livskvaliteten til hele byens befolkning.

– Jeg vil forsøke å ha et ekstra øye på de svakeste, de som blir satt litt på siden, som tiggere, narkomane og minoriteter, sier 40-åringen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere