Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere styrer stjal fra beboere på Hovseterhjemmet

SJOKKERT: Ledelsen i Attendo og ansatte ved Hovseterhjemmet er sjokkert over at den betrodde styreren har stjålet fra de gamle på sykehjemmet.
SJOKKERT: Ledelsen i Attendo og ansatte ved Hovseterhjemmet er sjokkert over at den betrodde styreren har stjålet fra de gamle på sykehjemmet.
Tidligere styrer på Hovseterhjemmet stjal beboeres lommepenger. Vedkommende meldte seg selv i forrige uke.

HOVSETER: Inntil mars i år var den daglige lederen ansatt ved Hovseterhjemmet.

I forrige uke gikk den tidligere lederen og meldte seg selv til arbeidsgiver, Attendo AS, og erkjente tyveri av flere beboeres lommepenger under sitt virke på Hovseterhjemmet.

Den daglige lederen hadde senere overtatt driften av sykehjemmene Maribu og Marie Treschow i Tønsberg, hvor hun også har underslått beboerpenger. Det er også mistanke om at det er tatt penger fra bedriftens egne midler.

Egen etterforskning

Det er svenskeide Attendo AS som drifter de nevnte sykehjemmene.

Kommunikasjonssjef Geir Hansen i Attendo Norge AS vil ikke bekrefte at det dreier seg om en tidligere daglig leder på Hovseterhjemmet, men dittOslo.no har andre kilder som bekrefter dette.

– Lederen det er snakk om er anmeldt og politietterforskes. Vi har også startet vår egen etterforskning gjennom vår økonomiavdeling, samt at vi har leid inn et eksternt revisorfirma, PricewaterhouseCoopers, som skal granske forholdet, sier Hansen.

Les også: Fire sykehjem skal totalrehabiliteres

Åpenhet

Det kan tyde på at det dreier seg om betydelige beløp som er underslått, men Hansen vil ikke si noe om beløpenes størrelse.

– Vi skal likevel være åpne på dette etter hvert som vi får fakta på bordet. Det er for tidlig å gå ut med noe om omfanget av dette. Vi ser også fortløpene på våre rutiner når det gjelder håndtering av beboermidler og om det er noe vi kan lastes for i denne saken, sier Hansen.

Han vil ikke avsløre noe om hvilke rutiner selskapet følger i dag.

– Dette kom overraskende på oss. Dette er en leder vi hadde tillit til og det var ingenting som indikerte at dette skulle skje. Nå har det kommet en tilståelse, men jeg er sikker på at internrevisjonen ville ha avslørt forholdet, sier kommnikasjonssjefen.

Han understreker at Attendo er et selskap med ressurser som gjør selskapet i stand til å erstatte alle beløp som er stjålet fra beboere.

– Hvis det er slik at driftsmidler også er underslått, ville disse bli kompensert for, sier Hansen.

Et sjokk

Etter at saken ble kjent, har kommunikasjonssjefen lagt stor vekt på å snakke med pårørende og ansatte.

– Det er en kollega av oss som har gjort dette. Det er et sjokk for mange og dette påvirker folk. Vi har ringt alle pårørende og jeg opplever det som at de tar det pent og har tillit til at vi rydder opp i dette, sier Hansen.

Han understreker igjen at han lover full åpenhet rundt saken, så snart Attendo har fakta på bordet.

Les også: Slagrammet mann forlatt blødende på Hovseterhjemmet

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!