*Nettavisen* Nyheter.

Tigging gir kriminalitet

  Foto: Arkivfoto: Camilla Svendsen

Politiet merker en sterk økning i antall rumenske vinningskriminelle. De ser en klar sammenheng med oppblomstringen av tigging i hovedstaden.

Fra 1. juni 2011 til 18. juli 2011 ble 66 rumenske statsborgere pågrepet og 6 varetekstfengslet i Oslo. I samme periode i år er 158 pågrepet og 16 satt i varetek, skriver VG

Les også: Romfolket har bodd i slumliknende tilstander i en årrekke

Les også:Griller hunder og bæsjer i buskene

Sper på inntekten

Geir Ellefsen, politioverbetjent og leder ved vinningsavsnittet på Majorstua, sier til avisen at økningen er et resultat av lav tiggerinntekt.

- Vi har veldig mange eksempler på at rumenere kommer til landet for å tigge, men som må ty til kriminalitet på grunn av lavt utbytte. Men da vil jeg presisere at det er veldig mange tiggere som ikke har straffbare forhold. Dette er ikke svart-hvitt, sier Ellefsen.

Samleside: Romfolket

Flere og mer

Politiinspektør Curt A. Lier ved Oslo politidistrikt setter tallene i sammenheng med innvandring.

- Det har vært en betydelig økning av antall rumenere i år, og økningen av vinningsforbrytelser startet samtidig som antallet steg, sier han.

Farlige kategorier

Jan Torsbøll, nestleder i Rumensk-norsk kulturforening, advarer mot å sette folk i bås.

- Det blir fort fokus på de negative utslagene. Slikt er sårende for mange av de velintegrerte og lovlydige rumenerne som jobber og bidrar på legalt vis. Man blir fort kategorisert, og det er farlig, sier Torsbøll til VG Nett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.