*Nettavisen* Nyheter.

Til de grader uforberedt

Gode venninner: Sara Nordenstamog Jannike Kruse ble godt kjent i løpet av seks uker i naturen. Alle foto: Cathrine Brynildsen Foto: Alle foto: Cathrine Brynildsen

Sara Nordenstam og Jannike Kruse har stålkontroll på hver sin arena. Nå blir de konkurrenter på TV, i et miljø ingen av dem har full oversikt over.

Klikk på bildet for å forstørre.

Festfine: Gore-tex og fleece måtte vike for glitter og stas på festpremiéren på kjendisenes villmarkseventyr.

TJUVHOLMEN: – Det er annerledes å være oppreist.

Sara Nordenstam ler. Mange års vannrett trening hjalp ikke svømmedronningen fra Nordstrand under utholdenhetsprøven «71 grader Nord» i fjor høst. Søndag får vi se hvordan hun og ni andre sports- og kulturstjerner starter sin ferd mot Nordkapp og tittelen «Norges tøffeste kjendis».

Les også: Vikingene kommer til din sofakrok

Ivrige deltakere

– Jeg hadde så lyst til å være med da jeg ble spurt i fjor, men jeg kunne ikke. Innmari dårlig timing, smiler Nordenstam.

Kanskje var det hell i uhell. I alle fall er hun glad for at det var akkurat i år hun endelig fikk tid til å oppfylle ønsket.

– Denne gjengen er fantastisk, sprudler hun.

En av de fantastiske turkameratene er Jannike Kruse. Skuespilleren fra Vinderen trengte heller ikke å tenke seg om to ganger da hun fikk tilbudet.

– Dette ville jeg av ren egoisme. Jeg trengte utfordringen, og ville sette meg et treningsmål, sier hun.

Les også: Fra hytte til hytte i turbofart

Hardt press

Utfordringer fikk de i alle fall. Med de to er ikke enige om hva som var verst.

– Det psykiske presset, sier skuespilleren, og toneleiet faller dramatisk.

– Det å hele tiden være sammen med folk man ikke har valgt selv, og bli vekket tidlig etter lite og dårlig søvn … Det var slitsomt.

Mat kan også være slitsomt, etter lagvenninnen å dømme.

– Jeg dyttet i meg så mye sjokolade og polarbrød at jeg nesten ble dårlig. Som idrettsutøver vet jeg jo at kalorier er viktig, men dette var helt annerledes, og tok mye lengre tid, sier Nordenstam og stønner lett ved minnet.

Les også: KRONIKK: «Tren for å være sunn, ikke for Instagram»

Forelsket i naturen

Felles for de to var dragningen mot naturen. Men der Kruse drar med seg mann og barn inn i skauen hver helg, er det langt til nærmeste grantre for globetrotteren Nordenstam.

– Jeg har reist jorda rundt, men alt for lite i Norge. Dette var en mulighet til å få kjenne den norske naturen på kroppen. Jeg ble rent forelsket, jeg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.