RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til helgen er det både Musikkfest og Oslo Miljøfestival - og meteorologene varsler sol så langt helgen rekker!
Til helgen er det både Musikkfest og Oslo Miljøfestival - og meteorologene varsler sol så langt helgen rekker! Foto: ARKIVFOTO: ANDERS JØRSTAD

Til helgen koker Oslo

Om det er mørkt og regntungt i dag, er det bare å glede seg til en kokende helg i Oslo med sol og varme, Musikkfest og Miljøfestival.

OSLO: Bare for å nevne det akkurat nå som været er som mørkest og våtest: 20 varmegrader, musikk fra hvert gatehjørne og park i byen og Hafslunds gedigne  miljøfestival. Slik lyder “varslene” for kommende lørdag i hovedstaden.

Regnplaskingen skal ifølge yr.no ha opphørt allerede i morgen.

Deretter skal det bli varmere og varmere frem mot helgen. Fredag og lørdag skal det, ifølge meteorologene, være full sol og opptil 20 varmegrader.

Del på Facebook

Det passer trolig arrangørene av helgens store happeninger meget bra. Lørdag er det duket for den 20. utgaven av Musikkfest (tidligere Musikkens dag). I år skal det spilles levende musikk i alle mulige sjangere fra 30 scener rundt omkring i byen. Det er for øvrig verdt å merke seg at enkelte tradisjonsrike scener mangler i år.

På Rådhusplassen, for eksempel, pleier det å være fullt liv under musikkfesten, men denne er blitt kuttet ut i år. Kutt i tilskuddet fra Oslo kommune, er arrangørenes forklaring på at både denne og den såkalte metalscenen er ute av programmet i år.

Som i fjor er Oslo Miljøfestival på plass på Karl Johan samtidig som musikere setter hverandre i stevne på scenene rundt omkring. På søndag kan du også møte dittOslo.no på stand på Hafslunds miljøfestival i Frognerparken. Les mer om begge deler her.

Ved Spikersuppa står over 50 utstillere, det blir labyrint på Karl Johan, kildesorteringskonkurranse, redesign-verksted, klimarettsak  og  sykkeltur. Blant mye annet.

Søndag fortsetter arrangementet med den store miljøfestivalen for barn i Frognerparken. Da skal solen ifølge yr.no fortsatt skinne og sørge for deilige 18 varmegrader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere