Til himmels

Musikal om skaperverket; hvordan vi bruker og forbruker det. Musikalen fremført i Grorud kirke av/med Hans Inge Fagervik, i samarbeid med barnekorene i samarbeidsområdet

Musikal om skaperverket; hvordan vi bruker og forbruker det. Musikalen fremført i Grorud kirke av/med Hans Inge Fagervik, i samarbeid med barnekorene i samarbeidsområdet

Det var et yrende liv i, rundt og foran kirken da festivalen GrorudHIMMEL gikk på lufta for første gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stilig beslysning og fargerike unger i Grorud kirke.

Klikk på bildet for å forstørre.

GrorudHIMMELs festivalsjef Silke Pahlke i samtale med Christine Johannessen Sahlstrøm fra Changemaker.

GRORUD: I vrimmelen av folk som strømmer ut av kirka etter at musikalen er ferdig, ser det ut som om sogneprest Kåre Gloslie har tenkt å ta strake turen til himmels. Han står og tviholder på et kjempeknippe fargerike ballonger.

– Tenker jeg slipper taket før jeg letter, ler presten da Lokalavisens utsendte lurer på hvordan han har tenkt å komme ned igjen.

Bilder fra festivalen

GrorudHIMMEL

Også hos naboen, skolen, krydde det av glade mennesker på jakt etter skjulte skatter på loppemarkedet. og mange stakk nok innom kirkemarkedet også.

GrorudHIMMEL er et samarbeidsprosjekt mellom Bredtvet, Grorud, Romsås og Rødtvet menigheter, forteller Silke Pahlke som er festivalleder og legger til:

– Det er riktig så morsomt å se hva vi har fått i stand her i dag. Det er ikke mange månedene siden nedleggingsspøkelset truet.

Hun berømmer også alle de frivillige, lag og organisasjoner som har gjort første utgave av festivalen mulig.

Marked

Mens en fullsatt kirke fikk med seg Musikalen om skaperverket, var det rigget boder og telt utenfor.

Her var det moro for barna. Ikke bare sogneprestens ballongferd, men ansiktsmaling og mulighet for å møte med noen av organisasjonene som sokner til folkekirka.

– Vi er ungdommene til Kirkens Nødhjelp. og jobber med saker de aller fleste kan være med på, uavhengig av tro og politisk ståsted, sier Christine Johannessen Sahlstrøm fra Changemaker.

I teltet ved siden av holder en av de gode gamle traverne til. Søndagsskolene.

Og tro det eller ei, skeptikere til Powerpoint, Facebook, Twitter og liknende; Flanellografen lever i beste velgående. Og på Søndagsskole.no kan du få kjøpt mange slag. Fra en liten bærbar til Betty Lukens sin store, med bilder og figurer til hele bibelhistorien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.