RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til informasjon og inspirasjon


Nordstrand menighetsblad har blitt kåret til landets beste menighetsblad av nettstedet Kirkenorge.no.
Nordstrand menighetsblad har blitt kåret til landets beste menighetsblad av nettstedet Kirkenorge.no.
I en undersøkelse foretatt av Kirkenorge.no kommer menighetsbladet på Nordstrand ut som landets beste.

NORDSTRAND: I høst har nettstedet Kirkenorge.no vurdert 225 av Norges menighetsblad, noe som utgjør 90 prosent av landets menighetsblad.

Nettstedet skriver at av alle bladene var det Be & Hør på Gjøvik og Nordstrand som skilte seg ut.

Dette et to meget gode menighetsblad med Nordstrand noen få skritt foran Be & Hør, skrivet Kirkenorge.no. Begge bladene ble tildelt terningkast seks. På plassene bak følger Øynytt (Øygården/ Bjørgvin), Lund & Heskestad (Stavanger) og Lambertseter (Oslo).

Høy standard

Etter å ha lest/bladd meg gjennom over 1000 ulike utgaver av menighetsblad er jeg overrasket over kvaliteten på norske menighetsblad. Med få unntak legges det ned en utrolig jobb med bladene, og de presenterer menighetene på en god måte. Når vi har vurdert bladene har vi sett etter følgende: Informasjon om gudstjenester, aktiviteter og ansatte/ kirkekontoret, layout, reportasjer/ saker, annonser, farger og presentasjon, skriver Trond Laksaa som driver nettstedet.

Dette er selvfølgelig veldig hyggelig. Det er en oppmuntring og en inspirasjon, sier Ottar Julsrud som har vært redaktør for menighetsbladet på Nordstrand i flere perioder, sist siden 2001.

Vekt på design

Layouten er viktig for oss og hele bladet ble totalt redesignet rundt midten av 90-tallet. Da var det plutselig to VG-journalister som dukket opp i menigheten, Hans Christian Vadseth og Leif Magne Gramstad. De tok tak i dette og la grunnlaget for den nåværende designen på menighetsbladet, sier Julsrud og roser også mannen som i dag er ansvarlig for designet, Erling Smemo.

Redaktøren forteller at målsettingen for bladet er å lage redaksjonelt stoff av allmenn interesse.

Målgruppen for menighetsbladet er alle de som er medlemmer av kirken og menigheten, men som kanskje ikke er av de aller mest aktive. Det vil jo si det store flertallet i folkekirken. Bladet er selvsagt også for alle lokalt interesserte for vi har jo en veldig lokal profil. Mottoet er at vi skal være til informasjon og inspirasjon, forteller Julsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere