RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til kamp for miljøet


Jostein Skjånes og Håvard Lindholm har tatt initiativ til å blåse liv i Natur og ungdoms lokallag i Groruddalen.Foto: Natur og ungdom.
Jostein Skjånes og Håvard Lindholm har tatt initiativ til å blåse liv i Natur og ungdoms lokallag i Groruddalen.Foto: Natur og ungdom.
Natur og ungdoms lokallag i Groruddalen gjenopplives i disse dager.

GRORUDDALEN: Etter en intensiv helg på aktivistkurs fikk Håvard Lindholm og Jostein Skjånes fra Årvoll inspirasjon til å blåse liv i lokallaget.

– Da vi hørte at det ikke var et lokallag for Groruddalen måtte vi bare starte et, sier Skjånes.

Lærer å debattere

Kurset, som ble arrangert for 20 ungdommer forrige helg, omhandlet hvordan ungdom kan drive miljøkampen framover.

– Det har vært kjempenyttig å lære å argumentere, diskutere, debattere, og om hvordan man skal takle presset. Jeg er klar til kamp, sier Skjånes.

Han påpeker at jorda står overfor en stor trussel.

– Vi er bekymret for vår framtid. Klimaendringene kan blant annet føre til økt vannstand, tørke og utrydning av hele økosystemer. Ting som kan få katastrofale følger som hungersnød, flere kriger og at vi i fremtiden får flere hundre millioner flere klimaflyktninger. Det er på tide å gjøre noe! sier Skjånes.

Lindholm er enig.

– Vi i Norge har ingen rett til å ødelegge den fantastiske naturen vi har. Hvilken stemme har naturen? Ingen. Derfor har vi i Natur og ungdom tatt på oss å være den stemmen og tale for miljøet. Politikerne snakker og snakker men ingenting blir gjort. Derfor er det nå opp til handlekraftige ungdom å få gjort noe. De miljøvennlige løsningene finnes, vi må bare ta dem i bruk, sier Lindholm.

Trenger nye medlemmer

– Klimagassutslippene er som en stor elv, den er stor fordi den får sin kraft fra mange små bekker. Som et lokallag vil vi jobbe med å stoppe så mange som mulig av alle de små miljøproblemene som gjør klimagassutslippene store og problematiske, sier Skjånes.

Han nevner hjertesaker som større og billigere kollektivtilbud, fjerne oljefyring fra statlige bygg, legge press på politikere og generelt vekke oppmerksomheten rundt miljø i Groruddalen.

De to guttene avslutter med å legge til at miljøkampen aldri kan få nok stemmer.

– Derfor må du også melde deg inn i NU, så vi alle sammen kan skrike imot alle skadene mot miljøet. Naturen trenger deg! sier de.

Dersom du har lyst til å bli medlem, kan du ta kontakt med Jostein Skjånes på telefon 45 29 77 46 eller sende en e-post til havardtl@ hotmail.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere