RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til kamp mot barnehagekutt


Mødre på Østensjø vil kjempe mot kutt som rammer bydelens barnehager. (Fv) Ingvild Østvedt Opsund, Frøydis Braathen, Thea Løvvold og Annette Torgunrud Kristensen med barna: Vilja, Livunn og Magnus.
Mødre på Østensjø vil kjempe mot kutt som rammer bydelens barnehager. (Fv) Ingvild Østvedt Opsund, Frøydis Braathen, Thea Løvvold og Annette Torgunrud Kristensen med barna: Vilja, Livunn og Magnus. Foto: Foto: Simen Sundsbø
Det er varslet kutt i budsjettet til bydel Østensjø, og foreldre frykter at dette vil ramme barnehagene hardt.

ØSTENSJØ: Frykt for lavere bemanning, dårligere sikkerhet og et svekket pedagogisk tilbud har ført østensjøforeldre sammen i kampen mot flere nedskjæringer i barnehagene.

Det er opprettet både facebookgruppe og underskriftskampanje. I følge foreldrerepresentant i Solfridbakken barnehage Annette Torgunrud Kristensen har over 500 personer engasjert seg i saken.

Tiltaksplan

Foreldrene frykter at omfattende økonomiske kutt i bydel Østensjø kan få store konsekvenser for barnehagene.

– Vikar- og overtidsnekt, flere barn per barnehage, innføring av kostpenger og lenger sommerstengt er noen av virkemidlene bydelen ønsker å ta i bruk i følge bydelens tiltaksplan, sier Kristensen.

– Ofrer de yngste

Foreldrene sier de har forståelse for at bydelen er i en presset økonomisk situasjon, men synes det er feil å legge den børen på bydelsens yngste innbyggere.

– Vi ber om at bydelen kjemper for økte overføringer fra kommunen slik at barnehagetilbudet kan skjermes for kutt, sier Kristensen på vegne av de engasjerte foreldrene.

Naturlige kutt

– Vi skal ned flere titalls millioner på budsjettet, derfor gjennomgår vi alle områder, sier avdelingssjef for barn og kultur Tommy Grotterød. Han sier også at det ikke riktig å skjerme barnehagene fra kutt, når det skal kuttes i resten av bydelen.

– Alle må gjøre en felles innsats, sier Grotterød.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere