*Nettavisen* Nyheter.

Til kamp mot korrupsjon

Byrådet vil forsterke arbeidet mot korrupsjon og misligheter på bred basis i alle virksomheter i Oslo kommune, og foreslår nå å etablere varslingsordninger i hele kommunen.

Oslo: Bakgrunnen for dette er det siste årets avsløringer av flere korrupsjons- og mislighetssaker i kommunens virksomheter. Dette er første gang en kommune i Norge etablerer en slik varslingsordning.
Alle virksomheter i Oslo kommune skal ha en lokal varslingsordning som skal motta, registrere og følge opp varsel fra ansatte og andre om ulovlige og kritikkverdige forhold i kommunen, sier byrådsleder Erling Lae.
Det skal også etableres en sentral varslingsordning i Oslo kommune for mottak av varsel fra ansatte, brukere, leverandører og andre.
Den sentrale varslingsordningen organiseres slik at en ekstern leverandør håndterer mottaket av varselet. Deretter vil internrevisjonen forberede saken for en beslutningsgruppe som beslutter videre prosess for oppklaring av varselet.
Beslutningsgruppen vil bestå av kommunaldirektørene i Byrådselederens avdeling, Byrådsavdeling for finans og utvikling, samt berørt byrådsavdeling.
Både den lokale og sentrale varslerordningen skal kunne benyttes av alle ansatte, brukere, leverandører og andre som si fra om misligheter og kritikkverdige forhold.
Formålet er å forebygge korrupsjon og øke tilliten til at kommunen kan og vil rydde opp i uønskede forhold. Varslerordningen vil etablere en trygghet for den som varsler, både for de som ønsker å oppgi navn og de som varsler anonymt, sier Lae.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.