Gå til sidens hovedinnhold

Til krig mot H&M

Rød Ungdom aksjonerer mot kleskjeden H&M's nye reklameplakater, som fremstiller kvinnekroppen på en feilaktig og provoserende måte ifølge Mari Eifring.

ST. HANSHAUGEN: Lokalavisen møter lederen av Rød Ungdom utenfor Vår Frelsers gravlund. Det er ikke første gang Mari Eifring er med på å aksjonere mot det hun mener er en påprakking av usunne kroppsidealer av kvinner i bybildet. Det er faktisk slik at de nye reklameplakatene til Hennes & Mauritz igjen skaper irritasjon hos ungdommene.

- De fleste lappene vi hengte opp i natt er allerede tatt ned, sier Mari.

Kanskje du har sett noen snakkebobler satt opp ved siden av de svært så lettkledde damene, som henger på busskur og på t-banen over hele byen.

- De er jo veldig syltynne, og jeg og de fleste kvinner har ikke bedt om å få slengt dette midt i fleisen, sier Mari engasjert. Hun snakker om at kvinners selvtillit blir påvirket av slike idealer, og om jenter med spiseforstyrrelser.

- Dette er jo ikke ekte, men et skapt ideal. Damene er retusjerte, og så langt fra virkeligheten som overhodet mulig, sier Mari som selv blir irritert når hun ser kampanjen.

Lenge siden sist

Rød Ungdom var aktive for flere år tilbake, da samme kleskjede provoserte mange mennesker med sine lettkledde damer hengende rundt omkring i byen.

- Det er lenge siden sist, men nå synes vi at vi må si ifra, sier Mari. Hun forteller at så lenge de lettkledde damene henger rundt om i byen, vil også ungdommene fortsette med å henge opp snakkebobler med påskriften fra den ikke ukjente sangen"nei, så tjukk du har blitt-nå må du pinadø slanke deg gitt."

Har humor

Mari forteller at folk kan selv skrive ut snakkeboblene hjemme og henge dem opp på plakatene.

- Så lenge H&M fortsetter å bruke disse kvinnene i sine kampanjer, vil vi fortsette å aksjonere lover Mari, som synes det er greit å bruke humor når de aksjonerer

- Vi samarbeider med nettstedet feminisme.no, sier Mari.

Reklame

NÅ: Milrab startet Black Week-salget i kveld