Gå til sidens hovedinnhold

Til mobilkrigen med avansert kamerakjempe

Åtte megapikslers kamera, ansiktsgjenkjenning, geotagging og annet snadder: Her er Sony Ericssons nye Cybershot-telefon.

AMOBIL.NO: Sony Ericssons nye Cybershot-telefon er en av de første i rekken av telefoner med åtte megapikslers kamera som skal ut på det norske mobilmarkedet denne høsten

I en tid da selskapet sliter med å lokke kunder til sine topptelefoner, er C905 kanskje akkurat den medisinen som trengs. En oppfølger til nettopp de kameratelefonene som har gitt Sony Ericsson mye suksess.

Les også: Starter priskrig på megapiksler

Megapiksler uinteressant

Som slått fast ved flere anledninger er ikke megapiksler alene en formel på suksess. Tvert imot. Flere megapiksler i en knøttliten telefon betyr som oftest elendig bildekvalitet i høy oppløsning, og C905 kunne fort gått i denne fellen ved å komprimere optikken til det ugjenkjennelige.

Les også vårt førsteinntrykk av Samsungs nye teknobombe

Det har ikke Sony Ericsson gjort. C905 buer slakt ut ved kameraet, noe som kan tyde på at Sony Ericsson har gitt plassen som trengs for et bra mobilkamera.

C905 er ei heller noen liten småfisk. Her snakker vi om en rugg på voksne 136 gram, som er hele 1,8 cm tykk på det tynneste punktet. Ved kameraet er nok telefonen feitere. I bredden og høyden måler C905 henholdsvis 4,9 cm og 10,4 cm.

Dette til tross. C905 er ikke plagsomt stor, og vi har ingen problemer med å se for oss telefonen i innerlommer eller vesker. Kanskje trange jeanslommer og små damevesker må gi etter, men så er det også et kompromiss man gjør for en såpass avansert telefon.

Forøvrig, her lukter det Sony lang vei. Designlikhetene mellom C905 og elektronikkgigantens TV-er, hjemmekinoanlegg og kamera er slående. Dette innebærer også at telefonen virker kvalitetstung og veldig forseggjort i materialbruk og byggekvalitet.

Har linsebeskyttelse

Foran kameraet sitter et beskyttende deksel du må dra ned for å kunne bruke dette. Telefonen holdes da vannrett, akkurat som et hvilket som helst annet kamera, og utløserknapp og egen snarvei for å skifte mellom video- og kameramodus befinner seg oppe på siden av telefonen.

Rundt skjermen finner du også en rekke snarveisknapper, deriblant egen knapp for bildemodus og modus etter omgivelsene du skal ta bilde i. Piltasten fungerer også som snarveisknapp for kameraet, der du kan endre på fokus, lyssensitivitet, blits og selvutløser. Dette markeres med lysende ikoner. Resultatet er at du svært sjelden må inn i kameramenyene for å endre på instillingene, men kan gjøre dette direkte i stedet.

Kameraet har også flere viktige bildefunksjoner som ansiktsgjenkjenning, bildestabilisator og Best Pic. Sistnevnte gjør at telefonen tar ni bilder når du trykker inn kameraknappen, slik at du kan velge ut det bildet du synes ble best.

Ellers er jo trekkplasteret at telefonen har et 8,2 megapikslers kamera. Vi vil ikke si så mye om det før vi har testet dette skikkelig, men kan avsløre at vi er positivt overrasket.

Teknologisk avansert

Utover dette har C905 en rekke nyvinninger i menystruktur, der du kan vise menyen som liste og som roterende hjul, i tillegg til det vanlige matrisenettet med 3 x 4 ikoner.

Telefonen er også mektig avansert, med både Wi-fi, GPS, super-3G og det meste øvrig av fancy teknologi innabords. Spesifikasjonslisten taler for seg selv.

Les flere mobilnyheter på Amobil.no

Interessert i tekno? Sjekk Tek.no

Reklame

Husker du disse to idiotene?