RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til Moskva for å vri hjernen

Ved å bruke hodet skal Trygve Lie (30) overraske verdensstjernene når VM i bordhockey går av stabelen førstkommende helg.

Bøler: Bøler-karen er det lokale håpet i mesterskapet som samler spillere fra 16 nasjoner. 30-åringen er en av ti spillere som reiser fra Norge for å belage seg på to dager med harde kamper på rekke og rad.

Det blir nok rundt 80-90 kamper i løpet av helga, så det er en tøff påkjenning. I tillegg til å få vondt i hodet, kan det nok også bli en sår rygg etter hvert, gliser Trygve Lie.

Bøler-karen gleder seg stort til å måle krefter mot verdens beste spillere. Bordhockeyspilleren deltok også i VM i Riga for to år siden, og da noterte han en godkjent syvendeplass i B-gruppa.

På turneringsrankingen ligger jeg på 60. plass, så for meg vil en plassering på 50-tallet vært en god prestasjon, sier Lie.

Skal spille taktisk

Han understreker at han legger opp taktikken annerledes når det er verdensstjerner som sitter på den andre siden av bordet.

Jeg er nødt til å bruke hodet litt ekstra. Og jeg er normalt ganske god taktisk.

Han sammenlikner bordhockey med sjakk bare at i bordhockey skjer ting mye raskere.

Jeg håper å gjøre det brukbart ved å være taktisk, og jeg pleier å ha et ganske godt forsvar. Dessverre er Stiga-spillene laget slik at det er bare to forsvarsspillere, så det er dermed ikke så lett å legge alle mann i forsvar. Men jeg kommer nok til å forsøke å trekke ned tempoet en del, flirer Lie.

God i Oslo Open

30-åringen har den siste tiden vist god form. Blant annet noterte han en knallsterk 20. plass i Oslo Open, der verdens 15 beste spillere var blant utøverne som stilte.

Erfaringen fra slike turneringer er gull verdt i et VM. For Lie understreker at det er stor forskjell på nivået fra en normal spillekveld for Oslos bordhockeyentusiaster på Lambertseter til et mesterskap der hyperraske utlendinger er motstandere.

Jeg er nødt til å være maksimalt konsentrert i hver kamp. Men uansett gleder meg utrolig mye til dette, sier en spent Trygve Lie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere