RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til Norge for å bli frelst

Jeg reagerte instinktivt med et begeistringens hyl, og jeg har hylt mange ganger i dag. Mine damer og herrer, Lyn har signert Matias Almeyda og Jose Flores. Mange pessimister vil kanskje peke på det som skjedde med Edmilson og trekke noen negative slutninger, og dere til dere sier jeg; hold munn og gled dere over at årets spiller i Italia '99 skal spille for Lyn.

I dag skrev en av de største spillerne som har herjet i italiensk Serie A under en kontrakt med Lyn. Dermed føyer han seg inn i rekke av store internasjonale stjerner som har spilt i klubben.

Ja, jeg vet at ting kan skje underveis, at han kan bli skadet, og at han til og med flopper an masse, men jeg sier som en av debattantene på bastionens forum; det er en ære at Lyn er på CV'en til Matias Jesus Almeyda.

Men la oss se litt på hva han har gjort og hva han kan finne på i Lyn-drakten. Matias Jesus Almeyda har en lang karriere bak seg blant annet i Lazio, Parma og Inter. I 1999 ble han kåret til årets spiller i Serie A, og han har 39 landskamper for Argentina. For to år siden trakk han seg tilbake fra fotballen, for han var lei av alt styret og presset som førte med. Etter å ha reist med fotballshowet til Maradona rundt i Skandinavia i fjor forelsket han seg pladask i Norge, og etter å ha konferert med sin norske rådgiver Terje Liverød ble de enige om å forsøke å finne en klubb.

Dermed var veien til Lyn kort for den argentinske duoen. De aller fleste av dere har nok best kjennskap til Almeyda, meg selv inkludert, men Flores er ingen hvem som helst han heller. For et år siden la han opp etter en karriere som inneholder klubber som Independiente, Las Palmas, Valladolid og Deportivo La Coruna der han ble seriemester. Han har spilt to landskamper for Argentina, og er spiss.

Og hvorfor i pokker vil to så store spillere komme til Norge og Lyn, spurte jeg dem dagen de signerte. Da lo begge to hjertelig og svarte rett ut at de hadde forelsket seg i Norge, og ønsket å spille fotball her. Så tilføyde Almeyda til min ekstreme glede;

Jeg spiller alltid for å vinne, og det akter jeg å gjøre med Lyn også.

Feiende flott type tenkte jeg, det er det ingen tvil om at denne joviale argentineren kommer til å passe inn, hvis han kommer tilbake. For han stiller så høye krav til seg selv at dersom han ikke blir i god nok form, så ønsker han ikke å spille.

Det som er sikkert er at jeg, og mange Lyn-supportere med meg kommer til å glise i mange dager fremover.

Og det med god grunn.

Heia Argentina.Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere