*Nettavisen* Nyheter.

Til OL i Sør-Korea

OL: Anders og Øyvind foran er tatt ut til Winter Games i Sør Korea. Holmar er tredje løper uttatt, men var på Folkehøgskole da bildet ble tatt. – Torger bak til venstre var med i Winter Games i USA for 4 år siden og tok 3 gull. Maksim ble tatt ut i år, men ønsket å vente 4 år da han er yngre enn de andre, ifølge Hamran. FOTO: Koll IL

Norge sender 28 utøvere til Special Olympics Winter Games 2013 i Sør-Korea. – Tre av disse kommer fra Idrettslaget Kolls Skigruppe, sier en stolt langrennsleder Hans Olav Hamran.

KRINGSJÅ: De som er tatt ut til å reise til Special Olympics Winter Games 2013 i Sør Korea, er Øyvind Ulsrud, Anders Vreim Ørbeck og Holmar Tomasson - fra Koll IL og Team Milslukern.Og Anders er klar.

– Jeg gleder med veldig til å bli med til Sør Korea. Jeg trener mye nå - løpetrening og styrketrening, og ski etterhvert. Det er jo ikke så lenge til vi skal dra. Men jeg bare gleder meg - gruer meg ikke i det hele tatt. Jeg snakker litt engelsk også, så det skal gå greit å snakke med folk fra andre land, ifølge Anders.

Og Kolls langrennsleder, Hans Olav Hamran, bekrefter at teamet nå ligger i hardtrening, og deltar på flere treningsleire i regi av Norges Skiforbund. Etter at "Team Milslukern" ble en del av Kolls langrennsgruppe, har de fått profesjonell trener, og som har tatt gutta flere skritt videre.


Men det koster penger å reise til Sør-Korea, og teamet søker sponsorer.

Trenger sponsorer

– Anders og Holmar jobber på KIWI Sognsveien ved Ullevål Stadion, og har fått verdifull økonomisk støtte derfra. Det er likevel stort behov for flere sponsorer, oppfordrer Hamran, og viser til kontaktinformasjon på lagets hjemmeside.

LES OGSÅ: DE NYE SKIGUTTA


Ifølge langrennslederen har Koll aldri tidligere hatt deltagere i OL.


– Klubbens grunnlegger Sigmund Ruud tok riktignok sølv i hoppbakken i OL 1928 i St. Moritz, men det var før han grunnla Koll. I 1952 hoppet Reidar Otto Ullevålseter hoppet med OL ilden, men i selve konkurransen kom han ikke med.

– Utrolig stolte

– I 2013 er vi altså der med Team Milslukern. Vi er utrolig stolte av Team Milslukern, og har store forventninger til hva de kan levere i Sør Korea, sier leder i Koll Langrenn, Hans Olav Hamran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.