*Nettavisen* Nyheter.

Til Peru for å lære om ungdomsmakt

Stine Møller Nilsen fra Korsvoll vil få flere unge til å engasjere seg i politikk.

Sentrum: 23 år gamle Stine Møller Nilsen er bystyrekandidat for Oslo Venstre, bydelsutvalgskandidat for Nordre Aker Venstre og direktevalgt i landsstyret til Unge Venstre. For tiden deltar hun på et internasjonalt seminar om ungdomssamarbeid og politikk i regi av International Federation of Liberal Youth (IFLRY). Vi traff den unge politikeren dagen før avreise.

- Deilig med innflytelse


- Jeg begynte ikke å interessere meg for politikk før jeg var 21 år gammel. Det var valgkamp det året, og jeg visste ikke hvor jeg sto. Etterhvert fant jeg ut at jeg var liberal, og at Venstre var partiet som passet for meg, forteller Blindern-studenten, som studerer samfunnsøkonomi og latin-amerikansk historie.
To år etter at Møller Nilsen begynte å interessere seg for politikk, er hun allerede både bystyre- og BU-aktuell.
- Jeg hadde aldri forestilt meg dette for to år siden, ler hun, og legger raskt til:
- Men det er utrolig å føle at man virkelig har innflytelse. Da jeg begynte å interessere meg var jeg mest opptatt av globale og nasjonale spørsmål. Nå er jeg svært engasjert i by- og lokalpolitikk. Det er så mye spennende som skjer i denne byen, og det er gøy å få være med å påvirke det som skjer.
Møller Nilsen brenner for byutvikling, og er spesielt opptatt av å ta vare på byens grøntområder. Dem er det mange av i Nordre Aker, og det er Korsvoll-jenta glad for.
- Det er kjempeviktig at vi klarer å ta vare på de grønne lungene. Jeg synes ikke det er noen god løsning å sette opp midlertidige barnehager på grøntområder - da risikerer man at de blir stående. Nordre Aker har en fantastisk ressurs i marka. Det er en egen ro over Nordre Aker. Den roen må vi klare å ta vare på når vi bygger nytt, sier hun og understreker behovet for luft og grønne flekker rundt nybygg.
Som styremedlem i Oslo Liberale Studentforening er Blindern-jenta også opptatt av de unges situasjon.
- Oslo skal være en god by for studenter å bo i. Kollektivtransporten skal være så bra at man ikke skal måtte føle at man trenger bil.

Ungdom og politikk

I forrige uke reiste Møller Nilsen til Lima for å lære mer om hvordan man får ungdom til å engasjere seg politisk i nærmiljøet sitt. Seminaret er i regi av IFLRY, som Unge Venstre er en del av.
- Det er ekstra spennende at det ikke bare er deltagere fra likesinnede organisasjoner i Europa, men også fra ungdomsorganisasjoner fra hele Latin-Amerika. Dermed får vi sjansen til å treffe ungdommer fra land med helt andre politiske og organisatoriske utfordringer enn dem vi møter her i Norge.
Møller Nilsen tror mange ungdommer her til lands rett og slett har det for bra til å engasjere seg politisk.
- Mange tenker nok at de har det greit, og at de ikke ville hatt noen innflytelse uansett.
Til ferske velgere har den unge politikeren følgende råd:
- Sett deg godt inn i hva de forskjellige partiene står for. Ikke bare se på valgløftene! De fleste skolene har skoledebatter hvor representanter fra de ulike partiene deltar. Vær godt forberedt og still kritiske spørsmål.
Selv er hun ikke sikker på hvilken vei hun skal gå etter studiene. Men hun er ikke fremmed for tanken på å satse fullt på politikken.
- Vi får se. Nå står jeg på niendeplass på Oslo Venstres bystyreplass, så jeg har en reell sjanse til å bli vararepresentant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag