*Nettavisen* Nyheter.

Til sykehus etter knivstikking

Det har vært en rekke knivstikkinger rundt om i landet natt til lørdag.

04.10.14 11:42

En mann i 30-årene er sendt til Ullevål sykehus etter å ha blitt knivstukket i Oslo natt til lørdag.

Hendelsen skjedde i Thorvald Meyers gate i forbindelse med et slagsmål. Politiet har pågrepet en mann i slutten av 20-årene mistenkt for å ha stått bak knivstikkingen.

– Vi fikk beskjed om et slagsmål i Birkelunden like ved kirken. Vi hadde to patruljer i nærheten og kom raskt til stedet. Der pågrep vi en mann mistenkt for knivstikkingen og fikk kontroll på våpenet, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen som ble knivstukket, skal ha fått skader i mageregionen og i ryggen, kanskje også i siden. Han er sendt til sykehus med ambulanse, men hvor alvorlig skadd han er, kan ikke politiet si noe om ennå.

– Vi har patruljer på stedet som foretar vitneavhør og sikrer spor på åstedet, sier Pedersen.

Politiet fikk beskjed om knivstikkingen klokken to.

Mann alvorlig skadd

En mann i 40-årene ble natt til lørdag knivstukket i Rykene i Arendal.

Knivstikkingen skjedde på en privatadresse i Arendal, og politiet fikk beskjed om hendelsen klokken tre natt til lørdag.

Den kvinnelige samboeren på 31 år er pågrepet og mistenkt for knivstikkingen. Mannen ble kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Arendal, opplyser operasjonsleder Magne Storaker i Agder politidistrikt til NTB.

Ved 10-tiden lørdag formiddag melder politiet om at mannens skader betegnes som alvorlige, men at han ikke lenger var i livsfare.

Hva som var foranledningen til knivstikkingen kan ikke politiet si noe om.

Saken er under etterforskning og politiet kan foreløpig ikke si noe mer om foranledningen til knivstikkingen. Teknikere fra politiet undersøkte lørdag formiddag åstedet. Det er ikke kjent om det kan ha vært flere til stede da knivstikkingen skjedde.

Mann knivstukket i Stavanger

Politiet har innbrakt flere personer til avhør etter at de lørdag morgen ved 7-tiden fikk melding om at en mann var blitt knivstukket i en bolig på Storhaug i Stavanger.

– Vi fikk melding om at en person var skadd med kniv, men linjen ble brutt. Da patruljen kom fram fant den spor etter slåsskamp på stedet, men ingen skadd person. Så kom det beskjed om at noen hadde sett en person ute i gaten men som var blitt fraktet til legevakten, forteller operasjonsleder Victor Jensen ved Rogaland politidistrikt til NTB.

Politiet har fått beskjed fra Stavanger universitetssjukehus at mannen ble tatt under intensiv behandling da han ankom sykehuset. Skadeomfanget var lørdag morgen ikke kjent.

Fire til avhør

Fire personer, en kvinne og tre menn, er innbrakt til avhør, men foreløpig er ingen siktet i saken.

– Vi mener vi har kontroll på dem som var i leiligheten der en slåsskamp utartet og endte medknivstikking. Fortsatt gjenstår det å avklare rollefordelingen mellom de fire, sier operasjonsleder Victor Jensen i Rogaland politidistrikt til NTB.

De fire innbrakte er alle i 20-årene. En hund søker etter kniven eller stikkvåpenet som ble brukt, mens teknikere sikrer spor ved åstedet.

– Etter det jeg vet, skal tilstanden ikke være kritisk, sier Jensen.

Slagsmål

Et slagsmål utenfor en pub i Tennevoll i Lavangen i Troms natt til lørdag utartet såpass at to menn måtte sendes til sykehus.

Den ene mannen ble såpass hardt skadd at ambulansepersonell på stedet rekvirerte helikopter.

– Mannen er fløyet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. En annen mann er sendt i ambulanse til legevakten i Bardufoss. Det skal så vidt vi vet ikke ha vært noe våpen inne i bildet, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

En mann i midten av 20-årene som er mistenkt for å ha utøvet volden, ble pågrepet av to politipatruljer fra Narvik i Nordland og er på vei til politistasjonen i Narvik.

– Han vil bli satt i varetekt og avhørt i løpet av lørdag, opplyser Thomassen.

Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 03.30.

Omstendighetene rundt slagsmålet er ennå ikke kjent, men politiet har foretatt vitneavhør på stedet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag