Gå til sidens hovedinnhold

Til topps i Østmarka

Anders Hovdenes var nok en gang i det umulige hjørnet på hjemmebane i Østmarka, da han lørdag spurtet fra Håkon Austad inn mot mål.

HARALØKKA: Det er veldig gøy å vinne her i Østmarka. Og jeg hadde heldigvis litt krefter igjen på slutten, for Håkon var også sterk i dag gliser Anders Hovdenes.

Terrengsyklisten, som kjører for Team Etto Høydahl, trives i kjente omgivelser. Også i fjor gikk han til topps i rittet som arrangeres av IF Frøy og magasinet Terrengsykkel.

Skryter av rittet

I forkant av rittet ble Anders lansert som den største favoritten til å vinne.

Det ga meg litt press, så det var deilig at jeg var sterkest. Men det ble litt av et kraftløp, konstaterer vinneren.

For det var ikke småtteri som de mange terrengsyklistene måtte bryne seg på i Østmarka. Runden over 27 kilometer bød på både bratte stigninger og krevende tekniske områder. De tøffeste syklistene kjørte to runder i den harde løypa.

Dette var mye hardere enn i fjor, men jeg synes årets arrangement var mye bedre. Det føltes blant annet mye større underveis, forklarer Anders Hovdenes.

Til EM

Han har hatt en god start på sesongen. Mye av grunnen til det skyldes økt treningsmengde i vinter.

Jeg har trent 20 timer hver uke, men jeg har klart å få overskudd til rittene. Fikk også med meg en 54. plass fra et verdenscupritt nylig. Selv om plasseringen ikke høres så bra ut, var det absolutt godkjent med mange gode løpere på startstreken.

Nå skal Nordstrand-gutten til EM i Tyskland allerede neste helg. Det ser han frem til.

På en god dag kan jeg håpe på en veldig god plassering, sier Anders Hovdenes optimistisk.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser