*Nettavisen* Nyheter.

Til topps med Facebookspill

Til slutt var det Eirik Riisnæs (17), Gaute Rødli Gjørtz (17) og Thomas Baastad (17) ved Nordstrand vgs. som gikk av med seieren, med sitt Facebook-spill DellWorld-game.

Nordstrand videregående skole var vert for Norges største gründercamp, Dell International Camp, forrige uke.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fornøyd: Administrerende direktør Michael Jacobs var fornøyd med elevenes innsats på fredag. Foto: Åse Sandmo

NORDSTRAND: Det måtte omkamp til for å kåre vinneren av gründercampen, men til slutt gikk tre lykkelige Nordstrand-gutter av med seieren.

– Det er en fantastisk følelse, sier Gaute Rødli Gjørtz, en av vinnerne. Oppgaven gikk ut på å fremme miljøprofilen til Dell, ved bruk av sosiale medier. Den som hadde den beste ideen og konseptet vant hver sin pc av samme merke. Det er også verd å nevne at modellen de vant, ble lansert for bare noen uker siden og har det nyeste av all teknologi.

I tre dager har elever ifra Nordstrand-området jobbet på spreng for å komme til finalerundene fredag. I løpet av dagene har de blant annet hatt besøk av Kristoffer Kumar (European gründer of the year 2009), Håkon Kalbakk (årets gründer 2009), og artisten Chris Lee.

I tillegg har campen hatt internasjonal deltakelse fra Tyskland.

Vinnerne

Av de 26 gruppene som deltok var det Eirik Riisnæs (17), Gaute Rødli Gjørtz (17) og Thomas Baastad (17) ved Nordstrand vgs. som til slutt gikk av med seieren. De vant med konseptet sitt om en ny Facebook-applikasjon, nemlig et nytt spill kalt DellWorld-game. Vinner man spillet kan man få «grønn» facebookprofil.

– Vi har lagt mye jobb i prosjektet. På onsdag satt vi på skolen til seks og jobbet, sier Gaute.

– Vi har også prøvd å gjøre konseptet så enkelt så mulig, skyter Thomas inn.

Av ungdomsskolegruppene var det en gjeng fra Hauketo skole som stakk av med seieren.

Miljøspill

I sin fremføring i finalen tok vinnergruppa for seg både idé, konsept, hvordan det gikk an å realisere prosjektet og til og med økonomisk analyse.

– I spillet kan du kjøpe lekepenger, som du kan gi til velledige organisasjoner, i stedet for at de går til utvikleren, sier Thomas.

Videre forteller guttene at ideen om et facebookspill kom raskt, og at de bare spant videre på den, slik at detaljene kom på plass.

– Vi tror dette konseptet vil fenge mange, og vi håper Dell vil komme med et slikt spill, sier Gaute.

– Vi vil også takke Sara Madelen Sundal og Ida Lilleaas Lystad, for god hjelp, skyter Eirik inn.

Gjennomførbart

Administrerende direktør i Dell Norge, Michael Jacobs, berømmet elevenes engelskkunnskaper, og var strålende fornøyd med finalegruppene.

– Det var en vanskelig å kåre en vinner, sier Jacobs.

Jacobs var klar i sin tale om hvorfor akkurat de tre guttene vant.

– De gikk rett på målet, og hadde et konsept som kan la seg realisere, sier han.

Jacobs sier videre at han syns vinnergruppen svarte bra på spørsmålene de fikk både fra juryen og de andre fremmøtte elevene.

– Det er utrolig bra utført arbeid, avslutter Jacobs.

Fornøyd lærer

En annen som er storfornøyd med elevenes innsats er Claus Dahm, som er lektor og koordinator for markedsføringen av Nordstrand vgs.

– Campen har gått veldig bra, og våre elever har vært veldig flinke, sier han.

Videre forteller han at elevene i praksis er konsulenter for Dell og konkurrerer på lik linje med Dells egne konsulenter.

– Nordstrand skal være best på gründercamp, også i fremtiden, avslutter Dahm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.