Gå til sidens hovedinnhold

Til topps tre år på rad

Mens andre tenker sol, varme, bading og strandliv i sommerferien foretrekker BSKs skiløpere snø, høyfjell, fjord og trening.

Sognefjellet: For tredje året på rad tenkte 13 løpere, en trener og to foreldre på alt annet en bading, syden og stranda.

Nei, vi seksten møttes nok en gang grytidlig på Holtet, hvor vi rettet nesa i første omgang til Bagn. Der ble det den en is på de fleste av oss, før turen gikk videre til Beitostølen for lunsj. Etter Beito-stoppet satte vi alle fart mot Sognefjellet ,og i år som i fjor var løypene et lite stykke unna, grunnet mangel på snø.

Da vi endelig var på fjellet ble vi alle møtt av pøsende regn, og cirka 10 s/m vind, noe som var en fin kontrast til 23 grader og sol i Oslo.

Klissvåte

Dette stoppet ikke oss, men to- timersøkten ble kortet ned til en og en halv.

Klissvåte og kalde dro vi ned til Skjolden og Fjordstova hvor vi skulle tilbringe nettene.

Der løp vi i dusjen, og noen i bassenget, før vi ble servert middag.

Resten av dagene i Sogn- og Fjordane var det oppholdsvær og da blir også humøret bedre og det førte til en kanon samling.

Tøff okt

En av de desidert hardeste øktene under årets samling var nok intervallen.

Vi varmet opp i rundt 25 minutter innover dalen fra Fortun. Etter en god oppvarming gikk starten. 15/16 gikk 4x4 minutters drag, jenter junior økte til 5x5, mens junior gutter og menn senior gikk 6x5 minutter oppover mot Turtagrø. De av oss raskeste kom seg nesten helt opp til Turtagrø, mens det ble en liten spredning nedover. Med mellom 8-10 % stigning enkelte steder er dette imponerende.

De neste dagene ble fulgt opp av tretimers skiøkter på fjellet, hurtighet, styrke og rulleski nede i Skjolden.

Kaldt vann

I år som alle andre år, var det også duket for bading i det kalde brevannet som møter Sognefjorden.

Vannet er vel rundt 7-8 grader varmt, så man kan vel si at det er forfriskende? Konkurranse er jo også en ting som står høyt i hodet på oss langrennsløpere, så det ble en liten volleyball match og en fotballmatch der før vi rettet nesene mot Oslo og våre egne senger søndag 03.06.11

Jeg vil takke for en flott samling, og ønske alle mine skikamerater en kjempe fin sommmer! Nå er det noen ukers ferie før de fleste av oss skal sette sine krefter i sving under årets Norway Cup.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus