*Nettavisen* Nyheter.

Til Ulsrud – med verdighet

Kronprins Haakon var i vårt distrikt i september i fjor, den gang i forbindelse med «Vær stolt»-prosjektet på Holmlia. Onsdag er det videregåendeelevene på Ulsrud som får treffe den engasjerte kronprinsen. ARKIVFOTO: Øystein Dahl Johansen

Onsdag 21. april kommer Kronprins Haakon til Ulsrud videregående skole for å arrangere «Dignity Day».

ULSRUD: Dignity Day er et prosjekt som Kronprins Haakon har tatt initiativ til å starte.

Kronprinsen vil selv være sentral i gjennomføringen av arrangementet, og blant de øvrige gjestene er kunnskapsminister Kristin Halvorsen og direktør for utdanningsetaten Astrid Søgnen.

LES OGSÅ: De fem ledelsesprinsippene

– Vi gleder oss

– Vi gleder oss – dette er stas. Det er ikke så ofte vi har besøk av kongelige, sier Børt-Erik Berntsen, som er utviklingsleder ved Ulsrud videregående skole.

Kronprinsen vil introdusere Dignity Day-opplegget på morgenen, og være én av flere veiledere som skal gjennomføre et program på 50 minutter i hver klasse.

Til slutt vil det være en oppsummering i aulaen der noen elever blir plukket ut til å fortelle sin historie om verdighet.

Prøves ut på Ulsrud

Dignity Day skal den 20. oktober 2010 gjennomføres i hele Oslo-skolen. Det har tidligere vært gjennomført blant annet på Bjørnholt skole.

– Opplegget kjøres og evalueres slik at våre erfaringer danner grunnlag for et best mulig opplegg den 20. oktober, sier Børt-Erik Berntsen.

Han er imponert over Kronprinsens engasjement.

– Vi har vært på møte med ham, og det er tydelig at Dignity Day er noe han er genuint opptatt av. Han gjør ikke dette fordi han må, sier Berntsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.