*Nettavisen* Nyheter.

Tilbake etter drømmeopphold hos «Liverpool Football Academy»

THIS IS ANFIELD: Snorre Ruud Valen besøkte legendariske Anfield under sitt treningsopphold med klubben. Alle foto: privat

Snorre Ruud Valen (11) er tilbake på Røa etter tre drømmedager på det verdenskjente fotballakademiet «Liverpool Football Academy».

Klikk på bildet for å forstørre.

GODE TRENERE: I tre dager trente Snorre med «Liverpool Football Academy».

Klikk på bildet for å forstørre.

LEGENDE: Snorre står ved siden av statuen av Bill Shankly.

RØA: – Dette var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg gleder meg til å dra tilbake en annen gang og jeg skulle ønske fotballskolen varte lenger, sier Snorre Ruud Valen.

Håndplukket

Liverpool Fotballskole er blitt arrangert i Norge i mange år, og Premier League-klubben sender egne trenere fra fotballakademiet i England. I fjor ble fotballskolen arrangert for første gang på Røa, og trenerne velger ut en spiller som får trene sammen med jevnaldrende på Liverpools egen fotballskole.

Snorre Ruud Valen gjorde seg bemerket med å imponere trenerne fra Liverpool med ferdigheter, god holdning og fokus.

LES OGSÅ: Liverpool sjekker ut talentfull supporter fra Oslo

Selv om de tre dagene i Liverpool gikk fort, sitter han igjen med mange inntrykk.

– Oppholdet var bra, veldig gøy. Jeg lærte masse forskjellig, både om førstetouch på ballen og om driblinger og pasninger, sier Snorre.

Høyt nivå

Fotballspilleren spiller daglig på Røa, men fikk kjapt se at nivået var noen hakk høyere i Liverpool.

– Nivået var en del bedre enn her hjemme, men jeg følte at jeg mestret det godt. Største forskjellen er at alle hører etter og er raske til å samles og starte opp med øvelser, sier han.

LES OGSÅ: Liverpool skal revolusjonere Røa

– Hvordan var stemningen i byen og på akademiet?

– De sa jeg var flink og hadde veldig god ballfølelse. Det gikk fint med engelsken også og jeg fikk flere venner der. Liverpool er en fin by. Treningsfeltet var gigantisk, klubbhuset var større enn hele Røa sin største bane. Det var bare hyggelige gutter, sier Snorre.

LES OGSÅ: Lærte fotball «The Liverpool way»

Siden sesongen er over og spillerne har tatt ferie, ble ikke det noen møte med stjernespillerne i klubben.

– Jeg var på Anfield Stadion, og hadde omvisning der. Jeg var i garderoben, fikk ta på draktene og sitte på plassen til Gerrard. Jeg gikk også gjennom spillertunellen og så på de fem store pokalene på museet etterpå, sier en stolt Snorre Ruud Valen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.