RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake i gullform


Eirik Jonas Blomseth fosset inn til gull og bronse i helgens KM i langrenn.
Eirik Jonas Blomseth fosset inn til gull og bronse i helgens KM i langrenn.
Eirik Jonas Blomseth fikk en etterlengtet opptur i helgas kretsmesterskap.

KJELSÅS: Med gull i klassisk lørdag og bronse i fristil dagen etter, viste nok en gang Lillomarka-løperen fram sitt talent i sporet.

– Jeg har vært gjennom en dårlig periode, men nå er formen på vei. Lørdagens renn var mitt første virkelig gode denne sesongen, sier Eirik Jonas, som fyller 15 år senere denne måneden.

Suverent gull

I det klassiske rennet over fem kilometer tok Lillomarka-gutten en relativt klar seier. Elleve sekunder skilte ned til Sigurd Lund Røer fra BSK på andreplass.

– Det gikk bra, og jeg synes alltid det er gøy å bli kretsmester, sier Eirik Jonas.

I fjor vant han to KM-gull, men i år måtte han nøye seg med ett gull og én bronse. I fristil hadde Eirik Jonas 13 sekunder opp til Njårds gullgutt Asbjørn Madsstuen.

– Jeg må likevel være fornøyd med dette. Jeg ble sekundert i løypa, og da var jeg foran tidlig i løpet. Etter hvert ble jeg slappere, så jeg åpnet nok litt hardt, sier 14-åringen.

Hovedlandsrennet

Nå håper Eirik Jonas på ytterligere formstigning fram mot sesongens store mål – Hovedlandsrennet. Det går av stabelen i Nes på Romerike i slutten av februar.

– Akershus har nok kanskje de aller beste løperne. Hovedlandsrennet er som et NM, så jeg håper å gjøre det bra der, sier Lillomarka-ekspressen.

Gode resultater

Både Lillomarka og Høybråten og Stovner slo godt fra seg i kretsmesterskapet.

Lørdag hadde Eirik Jonas Blomseth med seg selveste Øystein Pettersen til topps på seierspallen. Den OL-uttatte sprinteren ladet opp til Vancouver med å vinne seniorklassen i suveren stil.

I J19/20 fikk Lillomarkas Mari Skoglund Godal sølv i klassisk.

Søndag fikk Lillomarka tre nye medaljevinnere. Andrine Benjaminsen vant jenter 15, Natalie Kristina Blomseth tok sølv i jenter 14 og Eirik Bakke ble bronsevinner i 19/20-årsklassen.

Veteranmester

Høybråten og Stovner fikk en dobbelt kretsmester i veteranklassen, der Jon Olsen gikk til gull i både klassisk og fristil.

Eskild Skåttun hadde også en god helg på Kjelsås. Han fikk gull i fristil og sølv i klassisk i G17-klassen.

I jenter 13 fikk Karianne Moe med seg sølv i klassisk. HSIL fikk mange bronsevinnere lørdag. Både Kristian Braathen (senior), Elise Rivenes Hagen (J18), Torgeir Moe (G15) og Elise Øien Sørnes (J18) tok den siste plassen på pallen.

Øien Sørnes og Torgeir Moe fikk også sølvmedalje søndag. Der tok i tillegg Merethe Braathen gull i seniorklassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere