*Nettavisen* Nyheter.

Tilbake på greenen

konstaterer Mosse Heyerdahl, Ullern-kvinnen som kan se tilbake på mer enn 80 år med golflidenskap. Foto: Fredrik Eckhoff

Hun gikk 18 hull senest i fjor. I forrige uke tok Mosse (95) frem putteren igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

konstaterer Mosse Heyerdahl, Ullern-kvinnen som kan se tilbake på mer enn 80 år med golflidenskap. Foto: Fredrik Eckhoff

Klikk på bildet for å forstørre.

Hjemmehjelper Ella Sandvik prater gjerne golf med sin golffrelste venninne fra Ullern. Her trenes chipping fra greenkanten.

ULLERN/HAGA: Nei, nå får jeg det ikke til! sier Mosse Heyerdahl og ser på putten som stryker hullkanten på treningsgreenen på Haga golfklubb.

Først ut blant jentene?

Ullern-kvinnen er inne i sin 82. sesong som golfspiller, etter at hun allerede som 14-åring begynte å svinge køllene på Bogstad golfklubb.

Ja, jeg var blant de aller første jentene på golfbanen, forteller den golffrelste damen. Klubben i hennes hjerte har jo hatt en pausesesong med full ombygging av banen, så det har blitt lite golf i år. Derfor var det ekstra hyggelig at hjemmehjelper og hjelpepleier Ella Sandvik, som selv er bitt av golfbasillen, tok henne med ut på treningsfeltet på Haga i Bærum sist fredag.

Ella, som jobber for Omsorgsspesialisten, er hjemme hos Mosse på Ullern to-tre ganger i uken, og det blir en del golfprat.

Hun spør meg om jeg har spilt i det siste, og forteller om sine opplevelser på golfbanen, forteller Ella, som er mektig imponert over at Mosse har vært golfspiller i mer enn 80 år!

Bogstad er stedet å være

Om Mosse får prøve seg på nyoppussede Bogstad til våren, er hun usikker på, men hun er i hvert fall sikker på hva som er den flotteste golfbanen.

Det er Bogstad, en veldig god bane. Og så er det mange hyggelige mennesker der! smiler Mosse, før hun setter putten midt i koppen fra et par meter. Hun har det i seg fremdeles.

Golf er en sport for folk i alle aldre, konstaterer den svært spreke 95-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.