RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake på hotell


Bydel Nordstrand jobber fortsatt med å finne et fosterhjem til den 16 år gamle gutten som ble utsatt for omsorgssvikt, opplyser bydelsdirektør Per Johannessen.
Bydel Nordstrand jobber fortsatt med å finne et fosterhjem til den 16 år gamle gutten som ble utsatt for omsorgssvikt, opplyser bydelsdirektør Per Johannessen.
16-åringen fra Nordstrand som ble utsatt for omsorgssvikt fra den private barnevernsinstitusjonen Velferd AS er igjen sendt på hotell.

NORDSTRAND: Bydel Nordstrand anmeldte Velferd AS for omsorgssvikt etter at gutten rapporterte om en rekke klanderverdige forhold. Han skal blant annet ha fått tilsendt sexbilder, blitt tilbudt alkohol og fått råd om kjøp av dop. Velferd AS har hatt omsorg for gutten siden april 2009.

Da bydelene anmeldte barnevernsinstitusjonen, uttalte bydelsdirektør Per Johanssen at de nå jobbet med å finne et fosterhjem til gutten. Han bodde da fortsatt på institusjonen.

Tre personer ble siktet i saken og Oslo kommunen har nå sagt opp kontrakten med den private barnevernsinstitusjonen.

– Grunnen til at han nå er på hotell, er at tiltaket på Velferd AS er avviklet etter at vi anmeldte dette forholdet. I mellomtiden har han vært hos sin tidligere advokat, som søkte om å bli fostermor for gutten, forteller bydelsdirektør Per Johannessen og legger til:

– Det å opprette et fosterhjem er en sak i seg selv, og i dette tilfellet er det blitt stilt betingelser som bydelen, ut ifra et barnevernsfaglig synspunkt, ikke kan gå med på. Dermed ble han uten bopel, og vi måtte finne en nødløsning, forteller Johannessen. Løsningen ble hotell, men bydelsdirektøren forsikrer om at bydelsbarnevernet har daglig kontakt med gutten.

– Vi samarbeider med Barne- og familieetaten for å finne en permanent løsning, og vi håper at denne nødløsningen blir kortvarig. Men akkurat nå er det umulig å si hvor lang tid det vil ta å finne et egnet fosterhjem, avslutter Per Johannessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere