RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake på Romsås

Mange groruddøler har gjort seg kjent langt utenfor Groruddalens grenser. Lokalavisredaktør Christian Haksø og fotballstjerna Jan Derek Sørensen gikk i samme klasse på Svarttjern skole.

Romsås: De gamle klassekameratene fra Svarttjern skole gjør det skarpt om dagen. Jan Derek Sørensen har vært med å skyte Vålerenga til seriemedalje, og Christian Haksø opplever rekordhøye lesertall med Lokalavisen Groruddalen. Men både scoringer og overskrifter kommer i andre rekke da det gamle klassebildet blir dratt fram.
Skal vi se... Der er Thomas, Jan-Rune og Bjørn. Og Jan Derek og jeg er der og der.
Christian kjenner igjen og peker på flere av gutta på det medbrakte klassebildet av ukjent dato mens han venter på Jan Derek.
Få minutter etter er fotballspilleren på plass på Svarttjern, og han har så vidt fått av seg motorsykkelhjelmen før han kaster seg over klassebildet.
Der er Andreas, Lasse, Børre, Magne...
Jan Derek har tydelig mer orden på navn og ansikter, og alle guttene blir kjapt identifisert. De fleste jentene følger etter, kun avbrutt av små kommentarer om hva de to husker om sine gamle klassekamerater.

Nytt og gammelt

Vel oppe ved den gamle skolen konstaterer de to at mye har forandret seg siden sist. Den hvite skolen har blitt brun og fått en etasje ekstra.
Her var vi hver dag. Kom ned bakken med husnøkkel i rød snor rundt halsen, smiler Christian Haksø.
Jan Derek Sørensen følger sykkelveien med øynene ovenfra og ned mot tjernet, der den gjør en skarp sving.
Den svingen der nede må jo være farlig når man kommer syklende i full fart, konstaterer han.
Nede ved tjernet prøver Jan Derek og Christian å finne ut hvor klassebildet var tatt. Med Romsåstårnet, 25 år gamle trær og oppussete blokker som referansepunkter klarer de å finne noenlunde samme utsikt som fotografen må ha hatt da bildet ble tatt.
Det er morsomt å være tilbake her. Her har jeg nesten ikke vært siden jeg flytta, sier Jan Derek.

Kone og barn

Fotballspilleren har nå flyttet vestover i byen, via proffopphold både i Trondheim og Tyskland. Christian Haksø har stort sett bodd på Furuset, helt til han nylig flyttet til Oppegård i forbindelse med redaktørjobben i Lokalavisen Oppegård.
Ironisk nok har jeg bodd i Groruddalen hele perioden mens jeg var redaktør i Lokalavisen Oppegård. Rett etter at jeg flyttet til Oppegård, begynte jeg som redaktør i Lokalavisen Groruddalen, smiler han.
Mens Christian har to barn på seks og åtte år, har Jan Derek to på fem og syv. Christian forteller også at han til neste år har vært gift i ti år.
Oi, såpass! utbryter Jan Derek, før det blir stille noen sekunder.
Hehe, jeg har faktisk vært gift like lenge selv, smiler han så.

Topp og bredde

Mens Jan Derek Sørensen har både landskamper og Champions League-scoringer bak seg, har Christian Haksø en årrekke bak seg på Lindeberg Lazyducks i innebandyens 3. divisjon.
Innebandy er skikkelig kult. Jeg må begynne med noe sånt når jeg gir meg med fotball, for å ha noe å bruke energien på, sier Jan Derek.
Christian forteller om kampen for treningstid i Oslos idrettshaller, og det er tydelig at innebandymosjonisten og fotballproffen deler bekymringen over dårlig hallkapasitet.
Jeg har vært rundt på en del idrettshaller i Oslo. Men i fjor var jeg i Skien og dekket Vålerengas serieavslutning mot Odd, og de garderobene der var ikke mye bedre enn hallene på skoler her i byen, sier Christian.
Nei, Odd-garderobene er helt forferdelige! De og Start sine er skikkelig dårlige, slår Jan Derek fast.

Genialt på Romsås

Veien går videre til blokkene ovenfor Svarttjern, der Christian og Jan Derek bodde på hver sin side av dagens Joker-butikk. Ved butikken ligger den lille fotballbanen der de utkjempet noen slag i gamle dager, i skyggen av trærne som omkranser tunene.
Det er helt genialt her på Romsås. Det er ikke noe trafikk, og man kommer rett ut til marka overalt, sier Jan Derek Sørensen.
Via en av de mange stiene i området, går ferden tilbake skolen og inn døra. En trapp opp finner gutta et nytt klassebilde av seg selv.
Der står jeg med nøkkelen i rød snor rundt halsen ja, smiler Christian.
Ved hjelp av lærer Anne Hammerstad klarer de gamle klassekameratene å bestemme at det medbrakte bildet må være et førsteklassebilde fra høsten 1978. Bildet på veggen er tatt to år senere, men gjengen på bildet er absolutt til å kjenne igjen.
Dagens besøkende på Svarttjern har tydeligvis satt sine spor også.
Joda, jeg husker dere, smiler Anne Hammerstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere