RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake til fordums prakt


Direktør for Kulturetaten Gro Balas og byråd for kultur og utdanning Torger Ødegaard sto for den offisielle åpningen av den nyrestaurerte Brenneribygningen på Tveten gård.
Direktør for Kulturetaten Gro Balas og byråd for kultur og utdanning Torger Ødegaard sto for den offisielle åpningen av den nyrestaurerte Brenneribygningen på Tveten gård. Foto: FOTO: Jacob Kirkevaag
Utrustet med flagg og saks sto Oslos kulturtopper for den offisielle åpningen av den totalrehabilitere Brenneribygningen på Tveten gård.

TVEITA:  Direktør for Kulturetaten, Gro Balas og Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard sto for den offisielle åpningen.

Del på Facebook

– Jeg er godt fornøyd med Brenneribygningen slik den framstår, og jeg gleder med over at arbeidet på Drengestua og Hovedbygningen nå kommer i gang, sa Torger Ødegaard etter å ha klippet den røde snoren.

– Dette er et viktig sted i bydelen. Både historisk og kulturhistorisk, sa Gro Balas og pekte på at det var satt av 60 millioner kroner til rehabilitering på Tveten gård og la til:

– Om dette holder er vanskelig å forutse, men vi restaurerer nå for de pengene vi har.

Omfattende

Brenneribygningen er totalrehabilitert. Det er også etablert en trapp mellom 1. og 2. etg. i bygningen – noe som gir større mulighet for å se alle bygningsdetaljer på huset.   

Rehabiliteringen har vært omfattende med utskifting av råteskadde stokker i bindingsverket i huset, utskifting av råteskader i taket og lekterne på bakken som huset hvilte på, er også skiftet ut.

Til slutt er hele huset kalkpusset utvendig og innvendig. Taket i første etasje er også blitt hvitmalt.

Huset er fortsatt ikke vinterisolert og det er derfor begrensete bruksmuligheter av huset. I første omgang vil Brenneribygningen bli tatt i bruk som et informasjonssenter for den planlagte videre utviklingen av gårdsanlegget på Tveten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere