Tilbake til fordums prakt

Direktør for Kulturetaten Gro Balas og byråd for kultur og utdanning Torger Ødegaard sto for den offisielle åpningen av den nyrestaurerte Brenneribygningen på Tveten gård.

Direktør for Kulturetaten Gro Balas og byråd for kultur og utdanning Torger Ødegaard sto for den offisielle åpningen av den nyrestaurerte Brenneribygningen på Tveten gård. Foto: FOTO: Jacob Kirkevaag

Utrustet med flagg og saks sto Oslos kulturtopper for den offisielle åpningen av den totalrehabilitere Brenneribygningen på Tveten gård.

Offisiell åpning: Direktør for Kulturetaten, Gro Balas og Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard sto for den offisielle åpningen av den nyrestaurerte Brenneribygningen på Tveten gård.

 

fornøyde: Flittige brukere av Tveten gård, Anne Dorthea Berger og Kari Lien, ser fram til at også Hovedhuset blir satt i stand.

Feiret: Og etterpå var det feiring med kaffe og bløtkake-

TVEITA: Direktør for Kulturetaten, Gro Balas og Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard sto for den offisielle åpningen.

Del på Facebook

– Jeg er godt fornøyd med Brenneribygningen slik den framstår, og jeg gleder med over at arbeidet på Drengestua og Hovedbygningen nå kommer i gang, sa Torger Ødegaard etter å ha klippet den røde snoren.

– Dette er et viktig sted i bydelen. Både historisk og kulturhistorisk, sa Gro Balas og pekte på at det var satt av 60 millioner kroner til rehabilitering på Tveten gård og la til:

– Om dette holder er vanskelig å forutse, men vi restaurerer nå for de pengene vi har.

Omfattende

Brenneribygningen er totalrehabilitert. Det er også etablert en trapp mellom 1. og 2. etg. i bygningen – noe som gir større mulighet for å se alle bygningsdetaljer på huset.

Rehabiliteringen har vært omfattende med utskifting av råteskadde stokker i bindingsverket i huset, utskifting av råteskader i taket og lekterne på bakken som huset hvilte på, er også skiftet ut.

Til slutt er hele huset kalkpusset utvendig og innvendig. Taket i første etasje er også blitt hvitmalt.

Huset er fortsatt ikke vinterisolert og det er derfor begrensete bruksmuligheter av huset. I første omgang vil Brenneribygningen bli tatt i bruk som et informasjonssenter for den planlagte videre utviklingen av gårdsanlegget på Tveten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag