RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake til fortiden


Ildsjelene og bildescannerne Leif-Dan Birkemoe (t.v.), og Per Ove Dahl sammen med Heidi S. Stene fra Deichman foran den lokalhistoriske utstillingen på Oppsal bibliotek.
Ildsjelene og bildescannerne Leif-Dan Birkemoe (t.v.), og Per Ove Dahl sammen med Heidi S. Stene fra Deichman foran den lokalhistoriske utstillingen på Oppsal bibliotek.
På Oppsal bibliotek kan du nå få unike glimt av hvordan det så ut i bydelen i tidligere tider.

Oppsal: Den lokalhistoriske fotoutstillingen byr på spesielt utvalgte bilder fra bildebasen til Østensjø lokalhistoriske bilder, som er et samarbeid mellom Østensjø historielag, Østensjøvannets Venner og Deichmanske bibliotek.

Du kan se bilder fra Oppsal, Bøler, Manglerud, Abildsø, Godlia, Langerud, Ulsrud, Østensjøvannet, Trasop, Høyenhall og Bryn.

Motivene er alt fra gamle hus og hytter til industri, idrett, skoler, husmannsplasser og andre kulturminner.

Takket ildsjeler

Bibliotekar og avdelingssjef for Deichman Oppsal/Bøler, Heidi S. Stene, hadde gleden av å ønske velkommen til åpningen sist torsdag, på verdens bokdag og i anledning Kulturminneåret 2009.

Hun ga velfortjent skryt til ildsjelene Leif-Dan Birkemoe og Per Ove Dahl, for deres utrettelige arbeid med å scanne bilder til bildebasen. Hver eneste onsdag sitter de på Oppsal bibliotek og legger inn nye bilder i bildebasen, som er tilgjengelig for alle på internett. Og det har de gjort i flere år!

Varig verdi

Leder av Østensjø bydelsutvalg, Arnfinn Aabø (A), takket samarbeidspartnerne for deres innsats til beste for bydelen.

- For oss bydelspolitikere er det viktig å bidra til at det frivillige arbeidet tiltar, fremfor å svekkes. Uten veldrevne lag, organisasjoner og ressurspersoner ville bydelen vår vært fattig og kjedelig å leve i, sa Aabø.

Ønsker enda flere bilder

Leif-Dan Birkemoe fortalte om utstillingen og takket folk som har bidratt med private bilder.

- Vi tar gjerne imot tilleggsopplysninger om de bildene vi har, og ønsker oss enda flere bilder, sa Birkemoe. Han takket også bydelen for økonomisk støtte, og visjonerte om en bok med bilder fra bildebasen.

Inger Kjærnes fra Østensjø historielag snakket om bildeinnsamlingens spede begynnelse, mens Amund Kveim fra Østensjøvannets Venner påpekte at utstillingen viser overgangen fra bygd til by. Han håper mange unge vil ta en kikk, og at det kan bidra til å styrke bydelsidentiteten og inspirere flere til å ta vare på kulturminner.

Vandreutstilling

Fotoutstillingen vises på Oppsal bibliotek ut mai måned, så flyttes den til Bøler bibliotek. Etterhvert er målet at den skal vandre rundt til institusjoner i bydelen.

Bildebasen finner du på følgende internettadresse: www.deich.folkebibl.no/cgi-bin/websok-ostensjo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere