*Nettavisen* Nyheter.

Tilbake til start i Bølerlia

HÅPER PÅ POSITIV LØSNING: Leder av byutviklingskomiteen, Jøran Kallmyr (FrP), håper utsettelsen av reguleringssaken for parkeringshuset i Bølerlia 73 på sikt vil føre til noe positivt for nærmiljøet. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Byutviklingskomiteen vil ha ny trafikkanalyse for Bølerlia og en vurdering av nye forslag fra eieren av parkeringshuset.

BØLER: I parkeringshuset i Bølerlia 73 b er det foreslått ny dagligvarebutikk, noe lokalmiljøet er sterkt imot.

I stedet for å si ja eller nei til omregulering, valgte byutviklingskomiteen sist onsdag å sende saken tilbake til byrådet for ny behandling.

LES OGSÅ: -Glad for ny trafikkanalyse– Eier har kommet med endringsforslag, og vanlig praksis er da at dette skal vurderes av fagetatene, sier komitéleder Jøran Kallmyr (FrP).

LES OGSÅ:

Ja eller nei til butikk i parkeringshuset?

Kallmyr støtter nærmiljøet

Nærmiljøet nekter å gi opp kampen mot butikk

Fotballbane på taket?

Forslagene dreier seg blant annet om at varelevering kun skal foregå før klokken syv om morgenen, så det ikke kommer i konflikt med barn på vei til skole og barnehage.

De tilbyr også vederlagsfri utleie av taket på p-huset til kommunen, så de kan etablere fotballbane, skatepark eller lignende der.

Ny trafikkanalyse

Byutviklingskomiteen vil også ha en fullstendig trafikkanalyse for Bølerlia og Utmarkveien.

– Da får vi sett alt i sammenheng, og det må komme konkrete forslag til tiltak som gir gode trafikale løsninger. Man må unngå konflikter som at det kommer isbiler kjørende på fortauet, sier Kallmyr.

LES OGSÅ: - Glad for ny trafikkanalyse

Når saken returneres til byrådet må den også på ny høring, så berørte parter får si sin mening.

– Dette vil nok ta flere måneder. Jeg skjønner at en avklaring er ønsket, men for nærmiljøet blir det ingen forandring. Det kan ikke bygges butikk nå, sier Kallmyr.

Han sier FrP var innstilt på å forkaste omreguleringen, men at nye forslag må tas seriøst.

Åpner for butikk likevel

– Jeg skal ikke forskuttere om dette er bra nok eller ikke, det får fagetatene vurdere. Når det gjelder varelevering før syv har jeg aldri hørt om at man kan garantere det, så der får vi vente og se hva de kommer med. Men det høres interessant ut med idrett på taket, forutsatt at man får til gode trafikale løsninger, sier Kallmyr.

– Mitt argument for at jeg lovet å stemme imot butikken er kun det trafikale. At nærmiljøet mener det er nok butikker fra før kan vi ikke ta hensyn til, for vi tror på næringsfrihet. Føler vi oss trygge på at man får til en bra trafikal løsning er vi åpen for butikk, sier Kallmyr.

– Det kan jo hende at det kan komme noe godt ut av dette, hvis man får sikret skoleveien, får en idrettsbane og rustet opp området til noe positivt, sier Kallmyr.

Saken er kontroversiell i FrP. Tre av fem var imot omreguleringen før byutviklingskomiteens møte.

– Dette er ikke en enkel sak for oss, men vi håper det kan bli annerledes etter hvert. Hvis dette fører til at saken får en god løsning for lokalmiljøet er vi fornøyd, da har vår opptreden ført til noe positivt. Men alt dette er jo et stykke frem i tid, sier Kallmyr.

LES FLERE SAKER OM BØLER HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.