RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbake til start i Kåres- og Håvalds vei


Her skulle den opprinnelige snuplassen i Kåres vei anlegges da planforsalget om stenging av Kåres- og Håvalds vei var oppe i fjor. Innfelt er kart over det opprinnelige området (skravert) og det utvidede planområdet med ny snuplass i Håvalds vei.
Her skulle den opprinnelige snuplassen i Kåres vei anlegges da planforsalget om stenging av Kåres- og Håvalds vei var oppe i fjor. Innfelt er kart over det opprinnelige området (skravert) og det utvidede planområdet med ny snuplass i Håvalds vei. Foto: Arkivfoto: Kristin Trosvik/Illustrasjon: Bymiljøetaten
Arbeidet med å stenge Håvalds- og Kåres vei for gjennomkjøring er i gang igjen. Nå med to planlagte snuplasser.

KARLSRUD: Bymiljøetaten varsler utvidelse av planområdet som omfattes av den planlagte stengingen av gjennomfartstrafikk i Kåres vei og Håvalds vei på Karlsrud.

Al­le­re­de i feb­ruar 2013 ble det vars­let opp­start av re­gu­le­rings­ar­beid med hen­sikt å sten­ge Kåres- og Håvalds vei. «Tiltaket antas å redusere gjennomkjøring og gi tryggere omgivelser for beboerne i området» heter det i saksfremstillingen.

Da hadde krefter i nærmiljøet jobbet for dette i ti år, blant annet fordi de fryktet for sikkerheten for barn på vei til skolen. I november i fjor kunne Nordstrands Blad imidlertid fortelle at ikke alle bejublet forslaget. Om lag 300 beboere i området signerte et opprop mot stenging. De fryktet trafikkutfordringene ville flyttes over i nærliggende veier.

Var skeptiske, sa ja

I utgangspunktet var bydelspolitikerne skeptiske til forslaget om stenging, og også bydelsdirektøren gikk imot da saken var til behandling i bydelen høsten 2013. Begrunnelsen var at en stenging vil gi merbelastning for andre veier, særlig Steingrims vei. Et flertall i bydelsutvalget gikk likevel inn for å anbefale stenging.

I fjor høst ble saken lagt på is, da Bymiljøetaten hadde problemer med å finne erstatningsarealer for friområdet i tilknytning til gamle Kåres vei barnepark, som skulle brukes til snuplass ved bommen i Kåres vei. På grunn av dette ble det forrige planarbeidet aldri sendt til bystyret.

Nå varsles det altså at prosjektet er i gang igjen. Denne gangen med en snuplass også i Håvalds vei. Her er det en privat tomt som skal benyttes. Nordstrands Blad har foreløpig ikke fått klarhet i om avtale med grunneier er klar. Det som er klart er at det fortsatt er vanskelig å finne erstatningsareal for den gamle barneparken.

Det er Hjellnes Consult som utfører reguleringen på oppdrag fra Oslo kommune. Det er satt en frist til 24. oktober for å komme med innspill til planarbeidet. Det kan gjøres via Bymiljøetatens nettsider.

Fortsatt kritiske

– Prosjektet rykker tilbake til start. Fordi området er utvidet må prosjektet utlyses på nytt. Det nye forslaget sendes trolig på høring over nyttår. Deretter er det bystyret som avgjør om det blir stenging, sier Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

– Dette endrer ikke saken. Vi er mot hele stengingen og konsekvensene det får for 600–700 mennesker, både med fremkommelighet og trafikkbelastning, sier Helge Torgersen i aksjonsgruppa mot stengning. De vil forsette å jobbe mot politikerne i bydelen:

– Vi mener at det ikke nødvendigvis er et trafikkmessig grunnlag for å stenge veien, og ønsker en trafikktelling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere