*Nettavisen* Nyheter.

Tilbakeslag for Øst

Oslo Øst fikk aldri spillet til å gli mot Eidsvold/Turn, og etter to tvilsomme straffespark endte kampen med et skuffende uavgjort resultat.

- Det var ikke noen god kamp. Vi burde feie over et sånt middelmådig lag, men vi er ikke i nærheten og det er skuffende, mente trener Geir Midtsian.
Etter tap i sine to første kamper kom Eidsvold for å hente det ene poenget mot topplaget Øst, men hjemmelaget gikk programmessig i ledelsen allerede etter elleve minutter. Carl-Erik Torp dro seg fri på høyrekanten, og ble felt idet han skar inn i feltet. Selve forséelsen skjedde nok på utsiden av 16-meteren, men dommer Tommy Frydenlund mente det motsatte og Alexander Midtsian satte kontrollert inn ledermålet. Etter dette skapte Øst lite, og bortelaget enda mindre.
- Vi blir med på å krige istedenfor å spille de ut, og de tar oss i duellspillet. Men det defensive er tross alt ikke gærent, vi slipper de ikke til målsjanser bortsett fra på dødball, påpekte Midtsian.

Filming

Etter en time uten finspill og målsjanser kom plutselig utlikningsmålet på noe som aldri virket som en farlighet.
Østs gode keeper Kjell Petter Opheim plukket ned et innlegg samtidig som Eidsvolds Bjørn Inge Rødfoss gikk over ende mellom midstopperne Even Iversen og Espen Schjerven.Hjemmelagets tilhengere hadde sett tendenser til kompensasjonsdømming fra pipeblåser Frydenlund etter det noe heldige ledermålet, og det lå i luften at stupet skulle bli belønnet med straffespark. Som spissen selv ekspederte i mål.
- Han prøvde å løpe mellom meg og Schjerven, og plutselig bare datt han. Jeg skjønte ingenting, forklarte Iversen som fikk gult kort etter episoden.
Dommeren selv var åpen for at han kan ha blitt lurt.
- Fra min posisjon så det ut som han ble holdt. Jeg så en hånd fra fireren (Iversen), men det er mulig han utnytter den. Jeg er ydmyk for muligheten at jeg gikk på en filming, mente dommeren etter kampen.

Holder ikke

Ti minutter senere gikk nemlig Rødfoss om kull igjen, og denne gangen var det tydelig at ingen var borti den ustødige spissen. I motsetning til forrige fall, ble belønningen denne gang bare et gult kort. Midtstopper Iversen ble flyttet opp på banen i sluttminuttene, men verken stoppermakker Schjerven eller opplagte Angelo Santos klarte å utnytte sjansene i sluttsekundene.
- Vi er langt fra der vi skal være, og ett poeng her holder ikke, konkluderte Midtsian.
Det kan likevel være en trøst at ingen har flere poeng enn Oslo Øst etter tre serierunder. Forhåndsfavoritt Raufoss gikk nemlig på et overraskende 2-0 tap borte mot Frigg. I neste serierunde, søndag 8.mai, møtes lagene på Raufoss stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.