*Nettavisen* Nyheter.

Tilbakeviser kritikken

Samferdselsbyråd Peter N. Myhre vil om kort tid legge frem et notat om forskuttering av E6-lokk. Bystyrevedtaket er fulgt opp. Det er ingen grunn til å klage, sier han.

RÅDHUSET: Byråden for miljø og samferdsel tilbakeviser kritikken fra Rune Gerhardsen. Ap-politikeren truet sist uke med mistillit, dersom bystyrevedtaket fra juni ikke følges opp.
Myhre sier at han i høst har vært i møter med investorer, samferdselsminister Liv Signe Navarsete (SP) og vegmyndigheter. Tema har vært forskuttering av lokk.
Bystyrevedtaket fra juni ga byrådet i oppdrag å jobbe for dette, mot at Arbeiderpartiet støttet den omstridte terminalen på Nyland syd. Krefter i Ap frykter at byrådet nå svikter miljølokket, som alle partier unntatt Venstre har stemt for. Ap har sendt purrebrev til byrådet og etterlyst fremdrift, men det er ubesvart.
Peter N. Myhre forsikrer at han jobber og har jobbet med saken. Han vil legge frem et notat til miljøkomiteen enten før jul eller rett over nyttår.
Vi skal ha møte med Statens vegvesen denne uken. Da får vi de siste avklaringer som er nødvendig for å legge frem for bystyret hvordan forskutteringen blir, forsikrer Myhre.

Venter på staten

Byråden signaliserer at forskuddsfinansiering er vrient, fordi Stortinget enda ikke har godkjent Oslopakke 3, hvor E6-lokket er ett av prosjektene.
Det er vanskelig å få investorer til å forskuttere noe, så lenge Stortinget ikke har godkjent planene. Dette er statens veier og dermed statens ansvar. Man begynner ikke å bygge om huset til naboen før han er spurt. Vi må ha et klarsignal fra staten. Det får vi forhåpentlig i første halvdel av 2008. Da legges stortingsproposisjonen om Oslopakke 3 frem i Stortinget, sier Myhre.
Han varsler dermed at opplegget med forskuddsfinansiering tidligst kan være klart om halvannet års tid.

Få fortgang

Myhre mener Ap må få fortgang i regjeringen, der de har flertall, fremfor å klage på byrådet.
Dette er et statlig prosjekt, og derfor er det begrenset hva byrådet kan gjøre. Det er bra at Gerhardsen står utenfor og maser om lokk. Men vi kan ikke trylle frem lokk så lenge staten ikke er med på notene, sier Myhre.
Byråden var i møte med samferdselsminister Liv Signe Navarsete (SP) i oktober. Signalene fra den kanten er at Oslopakke 3 trekker ut i tid, ifølge byråden.
Men jeg kommer til å orientere miljøkomiteen om arbeidet med bystyrevedtaket. Om det skjer to dager før jul eller etter, har liten praktisk betydning, sier han.
Hva er din reaksjon på mulig mistillit?
Jeg har vanskelig for å forstå grunnlaget for det. Vedtaket er fulgt opp. Men at Ap misliker H/Frp-byrådet er jo ikke noe nytt, sier Myhre.

Trenger forsikring

Purrebrevet fra Oslo Ap er sendt byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen (H) og etterlyser fremdrift på flere prosjekter i helhetlig utviklingsplan for Groruddalen. Myhre har kun jobbet med forskuddsfinansieringen.
Investorene jeg har snakket med, sier at de må ha en soleklar forsikring om at det ikke er snakk om en gave, men et lån. De må ha sikkerhet for at de får avkastning på sparepengene sine. Den får de først når de vet om Stortinget går inn for Oslopakke 3, sier Peter N. Myhre og ber om tålmodighet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.