RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbakeviser påstander

Rektor Milicia Ofstad mener elevrådslederen snur ting på hodet og håper å slippe å føre en dialog i media.

HOLTET: Rektor mener det er et definisjonsspørsmål om dagens elevfravær er en streik eller en aksjon, da det skal foreligge et vedtak i elevrådet samt at skoleledelsen skal varsles i forkant hvis det er en streik.– Dette er veldig uheldig for skolen og for elevene som mister undervisning, sier Milicia Ofstad.

Rektor Ofstad forteller at det har vært vanskelig å få elevrådet til å fungere og at de tok tid før første møte, men at dette ligger på elevrådslederen.

– Hun er en opptatt dame og vi har prøvd å få til møter, men de har ikke møtt opp, sier Ofstad.

– Ikke mobbing

Rektor avviser påstandene om mobbing fra lærerne.

– Vi har flere undersøkelser og evalueringer hvor elevene kan svare anonymt, men det har ikke kommet fram noe om mobbing. Vi har riktignok fått to klager fra elever om måten de er omtalt på av lærerne, men disse har vi håndtert og fulgt opp etter vanlige prosedyrer, sier Ofstad.

Beklaget

I forhold til påstandene om elever som er hengt ut på skolens infoskjermer tilbakevises også disse.

– Dette er tatt helt ut av sammenheng. I 2009, etter at vi hadde erfaringer med at rundt halvparten av elevene kom for sent, hadde vi en prosess sammen med elevene om hvordan vi skulle håndtere dette, vi kom blant annet fram til klasseromslåsing samt et oppslag på alle dører med et illustrasjonsbilde med tre elever. Dette har aldri gått på skolens infoskjermer. Da en av elevene på bildet ikke ville være med ble dette beklaget og tatt ned, sier Ofstad.

Benekter fravær

Fraværsføring og dørlåsing ved dobesøk i timen tilbakevises også.

– Dette stemmer ikke, men hvis en elev går på toaletter og ikke kommer tilbake føres det selvsagt fravær. Vi oppfordrer elevene til å gjøre slikt i friminuttene. Den som sier slikt flørter med sannheten, sier Ofstad.

Rektor forteller at skolen har en lærer og en miljøarbeider tilgjengelig til elever som kommer for sent og ikke slipper inn i klasserommene.

– Vi må ha fokus på fremmøte og plikten til å møte presist, ikke på hvilke rettigheter elevene har hvis de ikke gjør det. Jeg synes ikke det er grunnlag for noen streik. Slik ønsker jeg ikke å jobbe. Vi må ha skikkelig demokratiske prosesser, sier Ofstad.

Vil slippe mediedialog

– Elevrådslederen mener skoleledelsen er lite til stede, har du en kommentar til det?

– Dette blir litt personlig, men jeg har vært sykmeldt, men har en stedfortreder som til enhver tid er tilgjengelig. Det er elevrådslederen som ikke har svart på henvendelser fra oss og snur ting på hodet, sier Ofstad.

Om samarbeidsklima mellom elevrådet og skoleledelsen i fremtiden har Ofstad følgende kommentar:

– Vi er nødt til å få til et samarbeid, men det er vanskelig når elevrådet skifter fra år til år. Vi er opptatt av å få til et elevråd som fungerer og håper vi slipper å føre dialogen i media. Det kommer det ikke noe godt ut av, sier Milicia Ofstad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere