RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbudet i fare


Gerda Kraft, Berit Narten, Odd Giertsen og prosjektleder Hilde Kirkebøen håper å få beholde møtestedet i Elllingsrud kirke. Vi er blitt som en familie. Her er det kos og latter. Dette er et godt sted å være, sier de.
Gerda Kraft, Berit Narten, Odd Giertsen og prosjektleder Hilde Kirkebøen håper å få beholde møtestedet i Elllingsrud kirke. Vi er blitt som en familie. Her er det kos og latter. Dette er et godt sted å være, sier de.
Møtestedet i Elllingsrud kirke er blitt en suksess. Men nå står tilbudet i fare for å bli nedlagt.

ELLINGSRUD: I desember 2006 startet prosjektet «Flere og bedre» i regi av Kirkelig fellesråd. Formålet var å øke samarbeidet mellom bydel og kirke, samt å øke frivilligheten. I første omgang ville man se om det var interesse for en kveld hvor folk kunne møtes, spise og ha det sosialt sammen.

Tilbudet er åpent for alle, men er spesielt retta mot psykisk helse i Bydel Alna. Vi fokuserer likevel ikke på sykdom. Dette er et blanda miljø hvor mange også deltar som frivillige, forteller prosjektleder Hilde Kirkebøen.

Formes av brukerne

Interessen har imidlertid ikke latt vente på seg. Rundt 30 brukere og frivillige er knytta opp mot tilbudet. Selv om det er lagt til kirka, er ikke rommet vigsla, og det vises respekt for folk med andre trosretninger.

Men nå fins det ikke lenger midler til å lønne prosjektlederens stilling. Som en nødløsning gikk Bydel Alna og Kirkelig fellesråd inn med finansiering fra nyttår. Etter 1. april kan det likevel være kroken på døra.

Tilbudet er formet av brukere og frivillige. En av de frivillige er kokk, og sørger for god og sunn middagsmat til en billig penge. Noen skriver dikt som de leser opp. I tillegg til tirsdagskveldene har man tilbud en søndagskveld i måneden, samt høytider og ferier.

Vi ønsker at de frivillige selv skal ha glede av å være her, og bli en del av miljøet, sier Kirkebøen.

Bryter barrierer

Brukerne er også på turer utenfor kirka. Sammen bryter de barrierer de ellers ikke ville klart alene.

Noen var redd for å ta t-bane, mens andre var redd for å ta båt. En hadde ikke vært på kino på tolv år. Sammen med andre blir alt lettere, forteller brukerne.

Det siste året har de hatt mange gode stunder sammen. Det har blitt turer med danskebåten til Danmark, turer til Sverige og tur på kino. Brukere og frivillige kommer i den formen de er, og toleransegrensa er høy.

Stedet er åpent for alle. Det kommer stadig nye folk som ønsker å være her, sier Kirkebøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere