Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr hjelp til skolestart

Lyst til å varme opp foran skolestarten i høst? Da kan du gå på sommerskole hos Oslo Røde Kors. Frivillige, gode hjelpere skal gjøre det de kan for å gjøre skoleåret litt lettere.

GRØNLAND: For femte året på rad tilbyr Oslo Røde Kors (ORK) sommerskole. De som skal begynne på videregående skole, eller som er i gang, kan du få verdifull påfyll i hjernebarken før skolestart. I fagene engelsk, norsk og matematikk vil frivillige lærere gjøre elevene bedre rustet til å møte et nytt skoleår. Dersom det er behov, og nok frivillige, kan det også bli en klasse for kjemi 3. klasse.

Får skryt

Tilbakemeldingene har vært gode. ORK har i flere år hatt tilbud om leksehjelp. Og det er disse lærerne som står foran kateteret fra 30. juni til 17. juli. Andreas Grønseth i ORK vet at tilbudet har hjulpet flere elever til å bedre karakterer.

Vi har hatt tidligere elever innom som har fortalt at sommerskolen hjalp dem. Det er svært hyggelige tilbakemeldinger å få. Dette er et takknemlig frivillig arbeid. Det gir mer i hjertet enn i lommeboken. Vi ser at det nytter. Men det er ikke vi alene som sørger for at elevene får bedre karakterer. Først og fremst er det elevene som må gjøre en innsats og jobbe for karakterene. Vi bare hjelper og veileder, sier Grønseth.

ORK har stadig behov for nye, frivillige lærere. Foruten et ønske om å gjøre en innsats for unge, må lærerne minimum ha bakgrunn fra høyskole.

I dag har vi en stab med 100 frivillige som driver med leksehjelp. Det foregår hele året. Også her får vi gode tilbakemeldinger, sier Grønseth.

Ikke alle får hjelp

Det er ikke alle unge elever som får hjelp til skolearbeidet hjemmefra. Sommerskolen har en stor andel unge med innvandrerbakgrunn.

Mange elever har foreldre som ikke behersker norsk godt nok. Da sier det seg selv at det blir vanskelig å gi hjelp til skolearbeidet, sier Grønseth.
ORK har fire ressurssentere i Oslo som tilbyr hjelp til elever. Senteret på Grønland er byens største.

Selvtillit

Grønseth mener det viktigste med sommerskolen er å hjelpe elevene med å få disiplin og selvtillit.

Det er ikke sånn at elevene er «dumme». Mange trenger bare å få tro på seg selv at de kan og klarer. Noen må se potensialet i elevene og få det ut av dem. Det som elevene selv putter inn i arbeidet, er det som avgjør hvordan det går. Og mange av elevene vil virkelig ha en god utdannelse. De har høye mål og store ambisjoner. Vi har en stor andel jenter. De er villige til å imot tilbud om hjelp og kursing. For gutter er kanskje terskelen noe større, sier Grønseth.

Han er opptatt av at alle skal få like store muligheter til å få en god utdannelse.

Det skal ikke være bakgrunnen eller hvem foreldrene dine er som avgjør hva slags utdannelse du får. Alle skal få den samme sjansen.

Supplement

Flere skoler i Oslo tilbyr leksehjelp. Grønseth er opptatt av at et godt offentlig tilbud.

Vi ønsker ikke at det offentlige skal legge ned sine tilbud. ORK skal ikke gjøre jobben for dem. Vi tilbyr et supplement.

Sommerskolen er åpen for alle som skal begynne i 1. klasse, og til de som starter sitt siste år på videregående. Selvfølgelig er tilbudet begrenset av kapasiteten. Hver klasse har normalt mellom 15 og 20 elever.

Vi tilpasser oss antallet elever etter hvert, sier Grønseth.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar