RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr hotell når det blir for mye bråk


Denne mannen skal du si ifra til hvis du trenger hotell å sove på når Jernbaneverket bråker for mye om natten. Informasjonsrådgiver og nabokontakt Torgald Sørli i Jernbaneverket.
Denne mannen skal du si ifra til hvis du trenger hotell å sove på når Jernbaneverket bråker for mye om natten. Informasjonsrådgiver og nabokontakt Torgald Sørli i Jernbaneverket.
Dersom du har jernbanelinjen i Gamlebyen som nærmeste nabo, bør du ta turen til infomøtet på mandag.

BJØRVIKA: Den kvelden holder Jernbaneverket møte for å fortelle om sine planer for oppgradering av Oslo S-området det nærmeste halvår. Det blir stor aktivitet på Oslo S og oppover mot Romeriksporten (Brynsbakken).

Hva skjer på sporet?

– Hva skjer og hvor mye støy blir det?

– Det skjer mye på jernbanen i dette området, det har det gjort i et par år nå. Vi ønsker å informere om hva som skjer i tiden fremover, slik at folk får anledning å stille de spørsmålene de har og kanskje irriterer seg over. Dessverre er det slik at vårt arbeid støyer endel. Dette møtet er en måte for beboerne å komme i kontakt med oss på, sier Sørli, som oppfordrer folk om å møte opp i Bjørvika Konferansesenter, nærmeste nabo til Thon Hotel Opera.

Dersom folk ikke får sove, tilbyr Jernbaneverket overnatting på hotell, opplyser Sørli.

– De som er så plaget av støy at de ikke får sove, tilbyr vi hotellovernatting, slik at de får sovet ut et par netter. Hittil har 4-5 stykker benyttet seg av dette, sier Sørli.

Jernbaneverket blir ikke ferdig før mot slutten av neste år, altså i 2012. med andre ord blir det stridt å være nærmeste nabo til sporet i tiden fremover. Likevel er inntrykket at folk flest har forståelse for at arbeidet må gjøres.

– Dette er det aller viktigste arbeidet som blir gjort for jernbanen i Norge. Oslo S og området rundt er hovedpulsåren i jernbanen. Nå bytter vi ut og oppgraderer komponenter og utstyr som forårsaker forsinkelser i Oslo-trafikken. Etter dette skal skinner, strøm og signalanlegg være i tipp topp stand, sier informasjonsrådgiveren til Østkantavisa.

Til sommeren blir det igjen full stans på Oslo, slik at arbeidene kan gå døgnet rundt. Nå, som trafikken er igang, kan det være nattarbeid i kun 4-5 timer av gangen, opplyser Jernbaneverket.

– Arbeidet blir ikke så effektivt som vi ønsker det, sier Sørli.

Sørli er nabokontakt for prosjektet «Fornyelse Etterstad Lysaker» og kan kontaktes for spørsmål.

Sjekk www.jernbaneverket.no.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere