RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilfreds med utskrivningssvar

Odd Einar Dørum (V) er tilfreds med helse- og omsorgsministerens svar på hva hun vil foreta seg i forhold til utskrivningspraksisen ved Ullevål, men vil følge nøye med på hva som blir gjort i praksis.

STORTINGET: Så langt som hun gikk i spørretimen i går er jeg tilfreds med svaret, sier Odd Einar Dørum (V).

Det var etter at Nordre Akers bydelsoverlege, Georg Semcesen, i forrige BU-møte uttalte seg om kritikkverdige forhold i forbindelse med utskrivning av eldre ved Ullevål universitetssykehus, at stortingsrepresentanten stilte spørsmål til helse- og omsorgsministeren om hva hun konkret vil foreta seg.

Forpliktet seg

Brustad forpliktet seg sterkt for å motvirke situasjoner slik som de som har blitt beskrevet i Nordre Aker Budstikke. Hun beklaget og sa i sitt svar at hun ikke vil ha det slik, sier Dørum.

Han mener at statsråden viste et generelt engasjement om inn- og utskrivningspraksisen ved sykehusene i landet, og at hun ikke ville ha et aldersapartheid.

Samarbeidfora i Oslo

Dørum er også fornøyd med Brustads tiltak i Oslo.

Når det gjelder situasjonen i Oslo, så opplyste statsråden om at det er opprettet kontaktfora mellom bydelene og helsetjenesten, på faglig og administrativt plan, sier Dørum.

Ombudsrolle

Han understreker at dette likevel ikke betyr at problemet er løst.

Nå må vi se hva som skjer i virkeligheten. Det blir en viktig oppgave for meg, og alle som er involvert på dette feltet leger og lokalpolitikere i helse- og sosialutvalg å følge med på hva som virkelig skjer, sier Dørum.

Politikere har et ombudsansvar, og jeg kan love at jeg og Venstre vil ta på oss den rollen og kjempe for bedre forhold.

Oppfordrer til å melde fra

Dørum berømmer bydelsoverlege Semcesen.

Og jeg vil oppfordre andre til å gjøre som bydelsoverlegen, og melde fra dersom de kommer over forhold somo er så gale som disse vi har fått eksempler på. Vi kan i hvert fall ikke være likegyldige!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere