Tilgjengelig for alle

Mange barn har allerede noen uker gledet seg over den nye badebryggen i Hvervenbukta.

Mange barn har allerede noen uker gledet seg over den nye badebryggen i Hvervenbukta.

Nå er det veldig mye lettere for alle å glede seg over Hvervenbukta enten det gjelder å bade eller gå tur. Sist uke ble både turveien rundt Ljanskollen og baderampen offisielt åpnet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Finansbyråd Kristin Winje var stolt av det kommunale etater i samarbeid har klart å få til i Hvervenbukta

Klikk på bildet for å forstørre.

Finansbyråd Kristin Winje assistert av Gro Sundby og Mona Jansen, foretok den offisielle åpningen av baderampen.

Klikk på bildet for å forstørre.

: Nå kan rullestolbrukere komme seg uti vannet i Hvervenbukta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Friske Fruer i Fjæra, her representert ved Ragnhild Mortensen, Ellen Wekre og Inger Husby hjelper førstebader Mona Jansen ut til badebryggen i Hvervenbukta. Foto: Alle foto: Arne Vidar Jenssen

HVERVENBUKTA: "Universell utforming" er et mål Oslo kommune har mange steder. Nå kan de glede seg over å han kommet i mål i Hvervenbukta - nesten.

I fjor ble første del at turveien rundt Ljanskollen satt i stand slik at også bevegelseshemmete kan ta seg frem. Og torsdag morgen, like før inviterte gjester kom, var resten av veien klar. Og i et par uker har spesielt barn gledet seg over den nye flytebryggen som er lagt ut.

Det er Friluftsetaten og Omsorgsbygg som i samarbeid har fått det flotte resultatet.

Finansbyråd Kristin Winje var derfor veldig godt fornøyd da hun kunne markere den offisielle åpningen ved å klippe rødt bånn. Da hadde gjester først blitt vist deler av turveien og sett både den asfalterte atkomsten og den nye flytebryggen (omtalt i Nordstrands Blad tidligere). Også ny dusj var på plass.

Nordstrands Blad-lesere vil fra tidligere ha stiftet bekjentskap med Friske Fruer i Fjære - de godt voksne damene som bader hele året. Nå hadde de iført seg badedraktene og ledsaget representanter fra Solvik og Revmatikerforbundet i rullestol ut i vannet. Gro Sundby og Mona Jansen hjalp også til ved snorklippingen.

Representanter for Solvik på Malmøya hadde nok gjerne sett at de hadde fått baderampen før Hvervenbukta, men som Nordstrands Blad fortalte for en uke siden, vil deres badeanlegg være bruksklart neste år.

Nå er det bare to elementer som står igjen i Hvervenbukta. Det ene er den bratte og hullete bakken fra Portnerboligene og ned til stranden, og nytt toalettanlegg. Sistnevnte skal komme til neste sesong, men veien ned er det ingen kommunal etat som tar ansvar for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.