RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilliten er svekket!

Byrådene Grete Horntvedt og Peter N. Myhre mener tilliten til Groruddalen Miljøforum er svekket etter at Lokalavisen Groruddalen ble kastet ut fra forumets årsmøte.

OSLO RÅDHUS: Byråden for byutvikling kommer til å ta opp "årsmøtesaken" med sine byrådskolleger ved nærmeste anledning. Hun er sterkt kritisk til Groruddalen Miljøforums framgangsmåte under årsmøtet.
Det er sterk kost at de gir noen enerett til å være tilstede. Dette svekker tilliten til Groruddalen Miljøforum, sier Horntvedt.

Enig med Kokkvold

Byråden bruker ordene "helt utrolig" og "sterk kost" om at en avis blir satt på gangen mens en annen avis får eksklusiv rett til å overvære et årsmøte.
Jeg er enig med Presseforbundet i at dette er besynderlig og uakseptabelt, sier Horntvedt.
Hun registerer at slike saker er sjelden kost, og vil derfor ta opp saken med sine kolleger i byrådet.
Det får vel være opp til enhver forening hvordan de vil opptre. Men dette er uheldig og svekker tilliten. Så får Groruddalen Miljøforum vurdere hvor lurt det er, sier Horntvedt.

Ut på sidelinjen

Peter N. Myhre, byråd for miljø og samferdsel, er enig i at tilliten til GMF er svekket.
Ja, helt klart. Det var et dårlig trekk å hive ut en av avisene, sier miljø- og samferdselsbyråden.
Myhre har møtt forumet i mange sammenhenger. Han sier rett ut at han har problemer med å ta foreningen på alvor:
De begynner nå å spille seg selv utover sidelinjen. Det blir ikke så stor interesse for hva de måtte mene om saker når ting som dette kommer frem, sier Myhre. Byråden har selv ingen anelse hvem medlemmene i forumet er. Spørsmålet Myhre da stiller seg, er hvor representantiv foreningen er for folk flest i Groruddalen.

Forklaringsproblem

Mitt inntrykk er at de forsøker å leke et politisk parti. De har ingen velgere og nesten ingen medlemmer heller. Groruddalen trenger et miljøforum av noe slag, men den nåværende fyller ikke den oppgaven, slår Myhre fast.
Da Myhre holdt tale på forumets årsmøte for to år siden, lå medlemstallet på noen og 60 stykker.
Nå er det 30 nye, altså mindre enn Alna FrP alene. Det forbauser meg at organisasjonen har veldig vanskelig for å skaffe støtte i sitt lokalmiljø og at de ikke har klart å nå 100 medlemmer. Og det etter årevis med svartmaling og stor mediadekning. De har aldri fått den folkebevegelsestatusen de ønsket, sier Myhre og fortsetter.
Dette blir som Groruddalens AKP-ml, som holder på i mange år og oppnår 0,1 promilles oppslutning. Det blir vanskelig å ta dem alvorlig og seriøst når de fortsatt er på etablererstadiet, fortsetter byråden.
Hva tenker du om at de har et styrevedtak på å boikotte en avis?

Det burde de forklare nøyere. Så lenge de bare sier at det er et slikt vedtak, har de et forklaringsproblem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere