Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilraner seg friområde

Margrethe Geelmuyden er ikke overrasket over Forsvarsdepartementets utspill.
Margrethe Geelmuyden er ikke overrasket over Forsvarsdepartementets utspill.
Margrethe Geelmuyden ser frem til presidentskifte og ny amerikansk ambassadør

HUSEBY: Bush-administrasjonen har presset på for å tilrane seg friområdet, men er ikke interessert i å gjøre opp for seg. Samtidig går de rundt og sier "We want to be good neighbors", sier leder av Aksjon Vern Husebyskogen, Margrethe Geelmuyden, etter å ha blitt informert om ambassadens tilbud når det gjelder erstatningsarealene.

Forkastelig

Jeg gleder meg til USA får ny president og ny ambassadør i Norge. På sikt vil ikke USA være tjent med å ha presset gjennom den største nedbyggingen av et friareal i Oslo siden krigen. Tiltaket er fortsatt miljømessig forkastelig og sikkerhetsmessig ubegripelig. Jeg håper og tror at en ny amerikansk administrasjon vil løse utfordringer i dialog og ønske å fremstå mer hensynsfullt overfor vertsland og miljø, sier Geelmuyden.

Maktutøvelse

Hun er ikke overrasker over at Forsvarsdepartementet har gitt grønt lys for å betale kostnadene for erstatningstiltak, uansett hva det vil koste.

I denne saken har det fra dag én foregått maktutøvelse på flere nivåer for å få drevet gjennom lokalisering av ambassaden til Husebyskogen. På statlig nivå har det foregått et skjult press, uten at en eneste statsråd har stått frem og påtatt seg ansvar. Jeg er ikke fortørnet over at Forsvarsdepartementet vil betale omkostningene uansett pris. Jeg er fortørnet over det skjulte maktspillet i det som er blitt fremstilt som en demokratisk prosess, sier Geelmuyden.

Herse med omgivelsene

Hun er heller ikke overrasket over at det i avtalen med amerikanerne skal klausuleres mot diverse aktiviteter rundt ambassadeområdet.

Jeg regner med at dette blant annet angår Gardens virksomhet. At amerikanerne vil begynne å stille krav til omgivelsene hvis de får etablert seg her, er det ikke tvil om. Det er bare å se på ambassader i andre land, og ikke minst i Oslo slik det er i dag, sier Geelmuyden.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!