RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilskuerrekord?

Om ikke lenge begynner endelig Tippeligaen, og gjett om folk i og rundt klubben gleder seg til det. Selv om den notoriske toppscoreren ennå ikke er på plass, er det ingen grunn til ikke å hente Lyn-skjerfet frem fra skapet, for i år kan det ble veldig moro på Ullevaal.

Laget som begynner å ta form, har jeg veldig troen på, og særlig på midtbanen tror jeg vi får det gøy. Paul Obiefule begynner virkelig å finne seg til rette, og han minner meg mer og mer om en toppspiller som har mange av de samme kvalitetene som Paul Scholes og Frank Lampard, for øvrig uten sammenlikning. I tillegg har vi også Theodor Elmar Bjarnason, en spiller som uttalte til Aftenposten at han elsker å spille under press, som kommer til å herje på midtbanen.

Til tross for min enorme optimisme skulle man tro at interessen rundt klubben ville minske ettersom tabellplasseringen de siste sesongen har gått fra litt nedover. Heldigvis er det ikke sånn, og første pekepinn på dette fikk jeg på tirsdag da Lynus inviterte over 300 medlemmer på årets kickoff. Foruten å lansere LynusTV, den første barneklubbtv-kanalen på nett i verden, var det et actionfylt arrangement med alle spillere, og mange fine gaver.

Jeg tror ikke det er mange ting som gir meg så vannvittig mye inspirasjon til å jobbe i denne klubben som det er å se 300 Lyn-frelste barn i et hav av rødt og hvitt, som kappes om hvem som er mest glad i Lyn.

De siste seks årene har publikumstallene gått én vei, oppover. Dette forteller meg at vi har et publikum som er trofast, og som er langt større enn hva vi først antok. Selv om vi ikke selger flest sesongkort i Tippeligaen betyr ikke det at vi ikke er en populær klubb, det betyr bare at vi har en så enormt stor stadion, at etterspørselen ikke er like stor som for eksempel i Bergen eller Aalesund, to tettsteder i utkant-Norge, hvor interessen for byens eneste samlingspunkt naturligvis er stor.

Pr. 13. mars 2008 hadde vi solgt ca. 3400 sesongkort, omtrent det samme som på samme tid i fjor. Forskjellen i år sammenliknet med i fjor er at folk først i det siste har begynt å kjøpe sesongkort, og Lyns billettsjef Aksel Solvang merker at trykket øker.

Derfor er vi ikke snauere enn at vi denne sesongen ønsker å ta rotta på klubbens tilskuerrekord gjennomsnitt pr kamp i Tippeligaen gjennom tidene. Rekorden er på 8089 og stammer fra året i 1968, og både jeg og resten av lubbens administrasjon har stor tro på at vi klarer dette.

Sist, men ikke minst, ønsker jeg å komme med en oppfordring til alle som leser dette. Ta ut det dere har av Lyn-effekter, og vis alle som bor på Oslos herlige vestkant hvem som bestemmer!Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere