RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilstandsvurdering av Osloskolene


Munkerud skole
Munkerud skole
En større tilstandsvurdering av skolene i Oslo er nå på trappene.

Ifølge Undervisningsbygg ønsker Oslo Kommune ved Byrådet et oppdatert estimat av vedlikeholdsbehovet for bygningsmassen til Undervisningsbygg.

Estimatet skal kunne skille mellom det totale vedlikeholdsbehovet og vedlikeholdsetterslepet. Kostnadene skal kunne identifiseres som tilhørende Undervisningsbygg eller Utdanningsetaten.

I tillegg har Oslo Kommunes Byarkiv bedt Utdanningsetaten om å redegjøre for arkivsituasjonen i Osloskolene.

Vurdering av universell utforming

Undervisningsbygg ønsker å utarbeide vedlikeholdsplaner for bygningsmassen i henhold til de husleieavtalene som foreligger. I denne sammenheng har Utdanningsetaten bedt Undervisningsbygg kartlegge og planlegge skolenes innvendige vedlikeholdsbehov i henhold til Utdanningsetatens ansvar.

Miljøverndepartementet ved Statens Forurensningstilsyn krever merking av PCB-holdige vinduer. Kartlegging av dette inngår også i prosjektet.

Undervisningsbygg ønsker i tillegg en vurdering av universell utforming og tilpasningsdyktigheten til bygningene i lys av ny kravspesifikasjon, teknisk forskrift og framtidig utvikling av skoleanlegg.

Strakstiltak skal utbedres som en del av prosjektet og ikke inngå i vedlikeholdsplanene.

Fremtidig kartlegging

Det skal lages et estimat for vedlikeholdsbehov og vedlikeholdsetterslep, i tillegg til langtidsvedlikeholdsplaner for Undervisningsbygg og Utdanningsetaten.

I tillegg skal bygningsmassen kartlegges med tanke på en generell tilstandsvurdering, risikovurdering av personskader og universell utforming, ifølge Undervisningsbygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere