RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FRA 60- TIL 50-sonE: Ljabruveien er en av flere veier i Søndre Nordstrand som kan få lavere fartsgrense ved gangfelt. Arkivfoto
FRA 60- TIL 50-sonE: Ljabruveien er en av flere veier i Søndre Nordstrand som kan få lavere fartsgrense ved gangfelt. Arkivfoto Foto: Arkivfoto

Tiltak mot fart og underskudd i Søndre Nordstrand

Lavere fartsgrenser og flere fartshumper, byggesaker og et merforbruk på rundt 50 millioner kroner er blant temaene på torsdagens møte i Søndre Nordstrand bydelsutvalg (BU). k

SØNDRE NORDSTRAND: For å gjøre det tryggere å ferdes i Bydel Søndre Nordstrand, foreslår Bymiljøetaten å senke fartsgrensen 14 steder, etablere 13 nye fartshumper, samt gjøre om tre minihumper i Brennaveien til vanlige fartshumper. De foreslår også ett nytt opphøyd gangfelt i Lofsrudveien.

Alle de foreslåtte trafikktiltakene skal vurderes av BU i Søndre Nordstrand på deres møte torsdag kveld. Bydelsdirektøren er positiv til tiltakene.

Les også: Vil ikke endre busstrasé

Tre byggesaker

BU skal også uttale seg i forbindels med planer om en ny barnehage i Helga Vaneks vei 3H på Mortensrud. Bydelen har behov for barnehageplasser i området på grunn av stor boligutbygging, og bydelsdirektøren er positiv.

BU skal også få en orientering om utbyggingen av et nytt boligfelt med 500-550 boliger på Mortensrud, kalt felt 16.

Også Stenbråtveien 13-63 skal bygges ut med boliger, nærmere bestemt 220 leiligheter i blokker på fire-fem etasjer.

Les også: Planlegger 10.000 boliger i den nye «byen»

Stort underskudd

Bydel Søndre Nordstrand styrer mot et økonomisk underskudd på 50-60 millioner kroner.

Nå foreslår bydelsdirektøren organisatoriske endringer i håp om å bedre den krevende situasjonen, noe som også rammer bydelsadministrasjonen.

Dette skal BU ta stilling til på møtet, som avholdes i bydelens lokaler i Rosenholmveien 22. Det hele starter med åpen halvtime klokken 19, for beboere som har innspill til lokalpolitikere.

Fullstendig sakskart finner du på bydelens hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere