*Nettavisen* Nyheter.

Tiltale: Barnehagesjef underslo 5,5 millioner kommune-kroner

Kvinnen har erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld.

I oktober 2012 fikk den tidligere barnehagesjefen overført et tilskudd på 5,5 millioner kroner til sitt selskap fra Oslo kommune.

Mandag må hun møte i Oslo tingrett tiltalt for underslag.

Her kan du gi tipse Nettavisens journalist på mail, eller ringe 02060.

– Nekter straffskyld

Ifølge tiltalen var pengene en feilutbetaling, og pengene ble overført til en konto hun disponerte. Pengene ble blant annet brukt til å betale skatteregninger til en kommune på Østlandet, i tillegg betalte hun en faktura for rådgivning på 1.040.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Denne fakturaen skal ha blitt sendt til den tiltalte barnehagesjefen og utbetalt i sin helhet. I tiltalen går det frem at hun betalte fakturaen på 1.040.000. Foto: Faksimile

Kvinnen har ifølge sin forsvarer handlet i god tro.

– Min klient er tiltalt for underslag og har erkjent de faktiske forhold, men nekter straffskyld etter tiltalen. Hun trodde det var etterbetaling av tilskudd fra kommunen og brukte derfor pengene til å betale skatt som firmaet skyldte. I tillegg betalte hun for konsulenttjenester, sier den tiltaltes forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen til Nettavisen.

Ifølge Petersen har ikke kvinnen brukt pengene privat, og har betalt tilbake 2,5 millioner. Han gir følgende forklaring på at kvinnen kunne tro at hun legitim eier av de offentlige midlene.

– Penge er ikke brukt privat. Hun har selv forklart at hun har drevet innen barnehage i 15 år. Hun hadde 8-10 barnehager og til sammen 170 ansatte. Hun reagerte ikke da hun fikk utbetalt 5,5 millioner av kommunen.

Det var et taxifirma som sendte fakturaen på i overkant av én millioner kroner. Dette har også en logisk forklaring, mener kvinnen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen. Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix

Oslo kommune vil ha erstatning

– Pengene til taxiselskapet gikk ikke til rådgivning for noe som har med taxivirksomhet å gjøre. Pengene gikk til en person i det firmaet som ble leid inn for å gi råd til henne da kommunen la om tilskuddsordningen, sier forsvareren.

Kvinnen i taxiselskapet har tidligere vært lokalpolitiker, men er ikke på valglistene til årets kommunevalg. Hun er også stevnet som vitne til rettssaken.

Den tidligere barnehagesjefen jobber i dag som regnskapsfører i et firma som hun selv eier, forteller hennes forsvarer.

I tiltalen er det lagt ned påstand om erstatning til den aktuelle bydelen i Oslo kommune.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.